Reportaj

Stefan Hrusca i-a pus pe clujeni cu botul pe ler

Cand Hrusca e racit, se amana Craciunul, spune unul dintre sutele de bancuri cu si despre cel mai mare “colindator” al Romaniei. Lerul lui a ajuns motiv de gluma peste hotare – se spune ca ar vindeca boli incurabile, ca o tine pe Elodia in viata, ca a fost primul cuvant spus de Stefan Hrusca, inainte de “mama”. Un concert in mijlocul centrului comercial Polus se anunta o sursa inepuizabila de glume, insa Hrusca i-a pus pe spectatori cu botul pe…ler

Ieri seara, mii de clujeni s-au inghesuit sa-l vada pe romanul ce locuieste in Canada cantand colinde cu trei saptamani inainte de sarbatarea Craciunului. Pensionari, copii, tineri, familii intregi au cantat, alaturi de Hrusca “leru-i ler si iara ler”. De pe scena, imbracat intr-o camasa alba, Stefan Hrusca zambea a multumire de fiecare data cand publicul facea food-court-ul sa para o adevarata sala de concerte. Cei din primele randuri stiau toate versurile, dar nici cei din spate nu au fost mai prejos.

Un tanar cu un pitbull tatuat pe bratul drept aplauda frenetic dupa fiecare colinda, un altul, cu o cobra tatuata pe gat, canta alaturi de artistul de pe scena. Langa ei, o batranica inchide ochii de placere, iar nepoata ei sare si bate din palme. Sursa inepuizabila de glume, Stefan Hrusca, ajunge in sufletele tuturor, prin felul cald in care isi interpreteaza melodiile, “ca pe caseta”.

Din cand in cand, le vorbeste clujenilor, cu accent puternic ardelenesc, iar oamenii se inmoaie si mai tare. Povestile despre copilarie trezesc amintiri uitate in sufletele oamenilor, care il privesc hipnotizati. Nu e loc sa arunci un pai in food-court, dar nimeni nu se plange. “Lerul” lui e fotografiat si flmat se sute de maini ridicate in aer.

“Ruga pentru parinti” e colinda care face unul din trei spectatori sa planga si pe baietii duri sa plece capul. E momentul in care nicio gluma, oricat de amuzanta ar fi, nu mai are putere. Hrusca e un adevarat brand de tara, se vede cu ochiul liber.

“Mance-l mama, frumos canta baiatu asta”, ofteaza o batranica aranjata. Sta in picioare, alaturi de sotul ei, care filmmeaza recitalul cu un smartphone.

In final, in ropote de aplauze, Stefan Hrusca a parasit scena inclinandu-se in fata spectatorilor emotionati, care au ajuns la o concluzie sigura: cine a ras la un banc cu si despre Hrusca, dar nu l-a auzit cantand live, nu intelege pe deplin gluma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *