In vizor

Stefan Cadar, în pragul falimentului. ISCTR Cluj ia în calcul retragerea licențelor de transport de pe Fany Prestări Servicii

La aproape doi ani de când a ieșit din închisoare, patronul firmei de transport Fany Prestări Servicii SRL este pe punctul de a intra în faliment. Concret, în războiul din ultimii ani pe care îl are cu rivalul Alin Popovici – patronul Autotrust Corporation SRL (membra brandului ALIS), s-au formulat zeci de sesizări la insituții de control specializate pe transportul de persoane. Ștefan Cadar a sărit la contractele pe care Autotrust le-a obținut în județ. La rândul său, Alin Popovici a procedat la fel, iar una dintre sesizările făcute de acesta s-a confirmat de către ISCTR Cluj și duce la revocarea licenței de transport pentru Fany Prestări Servicii. 

 

În decembrie 2018, Autortrust Corporation SRL a depus o sesizare la ISCTR IT 4 prin care arăta că firma lui Ștefan Cadar și-a pierdut dreptul de a opera în transportul public, după condamnare din dosarul de evaziune fiscală. 

Pe scurt: 

Legea invocată de cei de la Autotrust, pentru ca firmei Fany să i se retragă dreptul de a mai efectua transporturi de persoane, are legătură cu dosarul întocmit de DNA Cluj, finalizat cu condamnarea la închisoare cu executare a lui Ștefan Cadar și la închisoare cu suspendare a soției acestuia, Olezia.

Legislația în vigoare, referitoare la acordarea acestor licențe de transport, face referire la o clauză importantă, cea de bună reputație. Prin acest lucru, o companie condamnată într-un dosar penal, precum Fany Prestări Servicii, nu mai poate deține licențe comunitare ca operator de transporturi.

Compania soților Cadar a fost folosită pentru un contract fals de vânzare  a unui autoturism către fostul director al ARR București, Daniel Dobrilă, amanta lui Ștefan Cadar.

Dosarul penal al lui Ștefan Cadar, prin care acesta a intrat la pușcărie, conținea infracțiuni de corupție și economice (dare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată).

Sesizarea formulată de cei de la Autotrust se încheie cu notificarea celor de la ISCTR IT 4, ca în cazul în care nu vor da curs cererii de a revoca licențe de transport deținute de Fany Prestări Servicii, petiționarii vor formula plângeri penale împotriva celor de la ISCTR, pentru abuz în serviciu. (via sesizarea din 2018)

 

Citește și: Război OFICIAL între doi giganți din Cluj. Fany își poate pierde TOATE licențele de transport. Cum de a tolerat ISCTR faptul că Fany e condamnată penal? (DOCUMENT)

 

Recent, cei de la ISCTR Cluj i-au răspuns patronului Autotrust că sesizarea formulată a fost dată în lucru, iar în urma controalelor efectuate la Fany Prestări Servicii s-a constatat că Popovici avea dreptate. Inspectorul șef al ISCTR susține că se ia în calcul ”dacă se impune RETRAGEREA LICENȚEI de transport” de pe firma soților Cadar. 

Iată răspunsul celor de la ISCTR: 

Surse din cadrul ISCTR Cluj susțin că cei doi giganți își fac sesizări aproape săptămânal, ambele firme fiind ”vizitate” de controale repetate ale organelor abilitate. Agenția Teritorială ARR Cluj arată că în primăvară au fost prelungite licențele de transport pentru următorii patru ani, iar ulterior responsabilitatea pe transporturi județene s-a mutat în curtea celor de la  Autoritatea Judeţeană de Transport Cluj, din cadrul Consiliului Județean Cluj. 

[article:0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *