Din oras

Stăvilarul lui Șurubaru, la fel de inutil ca funcția de city manager. Azi gunoaiele treceau agale pe sub stăvilar

Scris de 253

Mult promisul stăvilar montat peste Someș în cartierul Grigorescu este ineficient. Primăria Cluj-Napoca a cheltuit 48.000 euro pe un baraj care ar trebui să oprească gunoaiele plutitoare, dar la o săptămână de la instalarea lui se dovedește exact contrariul. 

Stăvilarul a fost instalat în urmă cu o săptămână și după doar câteva ore s-a spart, așa că a trebuit dus înapoi la atelier. City managerul Gheorghe Șurubaru spunea atunci că stăvilarul este doar în faza de testare și că mai trebuie făcute câteva retușuri ca să funcționeze cum trebuie. 

gunoaie somes

„Suntem încă în faza de recepție preliminară, a fost instalat de probă ieri. Am mai avut o întâlnire cu proiectantul, executantul și dirigintele de șantier. Mai trebuie făcute câteva mici lucrări la el în partea de jos și partea de greutăți care trebuie să îl țină întins pe apă. După ce a fost pus în probe ieri acum se ridică, se duce la atelier, se fac ultimele modificări și se va pune pe poziție”, a declarat Gheorghe Șurubaru pentru NCN, în 7 iunie, în ziua când stăvilarul s-a spart. 

Luni, stăvilarul a fost reinstalat și gunoaiele au început încet să se adune în încăperea special amenajată. Cel puțin o parte din ele, fiindcă restul PET-urilor, găleților și bucăților de polistiren se strecoară grațioase ori pe lângă stăvilar, ori chiar pe sub el. Asta după ce primarul Emil Boc se lăuda ieri pe pagina lui de Facebook că vom avea un Someș mai curat.

stavilar somes

„Sistemul de colectare plutitori amenajat de Primăria Cluj-Napoca pe râul Someș a intrat în faza finală de recepție. Stăvilarul special a fost amplasat în zona ștrandului Sun din cartierul Grigorescu pentru a colecta deșeurile plutitoare care vin din amonte, una dintre cele mai importante cauze ale poluării râului pe raza municipiului nostru. Sistemul de colectare de deșeuri plutitoare a fost supus unei etape de teste și îmbunătățiri, fiind o premieră în țara noastră. Deșeurile astfel colectate sunt preluate periodic de Primărie prin compania de salubritate. Amenajarea include iluminat cu panouri fotovoltaice și cameră de supraveghere alimentată de asemenea cu energie solară”, a scris Emil Boc, în postarea sa. 

Astfel, se dovedește că cei 48.000 de euro din bugetul local au fost cheltuiți pe un proiect UNIC în România, care, a doua zi după ce a fost instalat își dovedește ineficiența. Totuși este util pentru rațele din zonă care folosesc stăvilarul ca să se distreze mai bine când se bălăcesc în Someș. Cinste city managerului Gheorghe Șurubaru că se gândește la fauna locală!  

rate pe somesULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 3 hours Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
 • Acum 3 hours In vizor
  Cică: ”lucrări neconforme pe malul Someșului” și ”constructorul reface lucrarea pe banii săi”, că ”n-a respectat granulația la beton”. ”Căcare” beton, că tot malul Someșului e betonat, departe de planul inițial aprobat?
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  MODERNIZATU-SA! Administrația locală a aruncat trei roabe de asfalt măcinat peste fostele terenuri de zgură de lângă Cluj Arena și acum se laudă Boc că a ”modernizat” locul de piață volantă și că ”respecte”
 • Acum 5 hours Din oras
  GARAJELE S-AU DAT JOS, ASFALTUL N-A MAI VENIT: Pe Aleea Padin din Oraşul Comoară se strâng bani ca să se acopere gropile din drumul care trece prin fața blocului
 • Acum 6 hours Politica
  Comisiile din Senat au adoptat modificări la proiectul de reformă a pensiilor speciale: Impozitare progresivă, care va ajunge până la 15%. Interzis la cumulul mai multor pensii speciale. Nicio pensie nu va depăși venitul din perioada de activitate
 • Acum 6 hours General
  Pot să zică cei de la agenţiile de rating ce vor, INS nu vine cu veşti prea bune: Managerii firmelor românești estimează că urmează o creștere accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul și construcții
 • Acum 6 hours Din oras
  După mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei, numărul cazurilor active de infecție cu coronavirus se apropie de o mie în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Acum 5 ani ni se promitea o digitalizare de n-o s-o putem duce. Azi întrebăm: “Holograma, unde-i holograma”?
 • Acum 6 hours Eveniment
  ÎN DEZBATERE PUBLICĂ: Plafonarea polițelor RCA
 • Acum 7 hours Eveniment
  COJOCUL BABEI DOCHIA: Răcire accentuată a vremii, în toată ţara, până joi dimineaţa. Temperaturile vor scădea până la minus 10 grade
 • Acum 7 hours Politica
  Președintele Iohannis a promulgat legea avertizorului de integritate
 • Acum 8 hours Eveniment
  PATRU MILIOANE DE LEI PREJUDICII: Înşelăciune cu mobilă la Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE