In vizor

Statie de pompare a apei menajere, la doi metri de proprietatile oamenilor

Modernizarea si cresterea capacitatii statiei de pompare a apei menajere, din capatul strazii Ioachim Olteanu din Floresti, pun in pericol constructiile invecinate. Cel putin de asta se teme proprietara casei langa care, la numai doi metri de gard, s-a sapat o groapa imensa pentru a inlocui pompele statiei. Loredana Nicorici se teme ca noile pompe, mai puternice decat cele de pana acum, vor cauza daune fundatiei casei ei.

“Ma deranjeaza si mirosul. Prima data au facut pompa asta mai mica, din bani europeni, si nu a facut fata. A iesit apa menajera in strada. Acum cine ma asigura ca nu se va intampla la fel? In plus, groapa e facuta foarte aproape de limita de proprietate, sunt in jur de doi metri pana la gard si vreo cinci pana la casa. Am inteles ca vor pune niste motoare puternice, ca sa faca fata; de unde stiu ca nu va avea de suferit casa mea de la vibratii?”, se intreaba femeia, ingrijorata.

Aceasta spune ca a depus sesizari atat la Primaria Floresti, cat si la Inspectoratul de Stat in Constructii, fara vreun raspuns, pana acum. Pe de alta parte, primarul comunei Floresti, Horia Sulea, sustine ca s-a lasat suficient spatiu intre groapa si limita de proprietate a femeii.

“Statia initiala e foarte aproape de case. Eu nu fac altceva decat sa suplimentez capacitatea de pompare a statiei initiale, deoarece prima statie nu face fata la tot ceea ce vine din amonte. Intre buza gropii si gardul proprietatii exista, insa, suficient loc sa treci cu masina. Aceasta lucrare se va incheia in jurul datei de 1 decembrie, cand vor fi introduse niste inele, dupa care va functiona. Nu fac altceva decat sa repar o greseala a fostei administratii”, a subliniat edilul.

Acesta spune ca nu exista riscul avarierii caselor din imprejurimi, deoarece “este un sistem de pompare pe suporti elastici, produs de marii producatori de pompe din lume, pompe care functioneaza in toata lumea asta, chiar in fata caselor si sub case; in cele mai apropiate zone de zonele de locuit. Nu se produc trepidatii, nu sunt constructii rigide, nedemontabile. Problema este alta. In momentul in care acei vizionari au facut proiectul pentru acel sistem de canalizare, nici macar nu au tinut cont de cele mai elementare norme in ceea ce priveste proiectarea unui sistem de canalizare”.

Intrebat daca a solicitat acordul vecinilor imediati ai santierului edilul spune ca nu are nevoie de permisiunea oamenilor, pentru ca Statul roman inseamna comuna Floresti

“De ce sa cer acordul locuitorilor? Ca fac o lucrare pe teren public, in interes public? Nu este foarte aproape de casele lor. Nu este terenul MApN, este terenul statului roman. Statul roman inseamna comuna Floresti”, a incheiat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *