Eveniment

Statele Unite ale Americii au trimis cea mai de temut dronă din lume la Cluj

Scris de 297

Cea mai de temut dronă din lume a fost trimisă de SUA în România, în județul Cluj, la baza militară de la Câmpia Turzii. Această armă se folosește pentru distrugerea țintelor aflate în mișcare.

Modelul MQ-9 Reaper a fost folosit pentru a-l ucide pe liderul iranian Qassem Soleimani și deseori în raiduri aeriene care vizau teroriști din Irak, Siria, Yemen sau Afganistan.

Aceste drone sunt extrem de sofisticate și sunt folosite și pentru colectarea de informații și direcționare cu ghidare cu laser.

Un raport publicat de Flight International arată că România este pe al patrulea loc la dotarea cu aeronave de luptă, pe flancul estic al NATO, scrie antena3.ro.

 

Bazele NATO din România au 17 aeronave F16, MIG-uri și IAR-uri, transportatoare blindate Stryker, aduse recent în țară, drone de ultimă generație, elicoptere Black Hawks, scut antirachetă. În curând vom avea și alte avioane F35, conform sursei citate.

La emisiunea News Hour with CNN, un exportator american de tehnică militară, Anthony Mele, a explicat cum funcționează tehnica militară americană de pe teritoriul României și că nu este important „ce jucării ai”, ci tactica pe care o folosești:

 

„Bazele NATO din România sunt zone de desfășurare a exerciţiilor de luptă. O evaluare a capacităților NATO în război cu Rusia nu este măsurată în sisteme de apărare, de la echipament la echipament, ci de viteza de escaladare. Aşadar, atuncând când vorbim despre puterea acestor capabilităţi trebuie să înţelegem că nu se măsoară în această paradigmă. Nu este despre cine are cele mai bune jucării sau echipament şi va câştiga ci tactica, escaladarea, folosirea şi finalul jocului. Dar perspectiva mea asupra acestei întrebări este că diplomaţia este locul unde se va găsi o soluţie.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 6 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 7 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 8 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 9 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 9 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 10 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 11 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 11 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 12 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 13 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 23 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE