Afacerea zilei

Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini

Cyscale, start-up din Cluj, care dezvoltă soluţii software de protecţie a datelor şi aplicaţiilor în cloud, a reuşit să obţină o finanţare de tip seed în valoare de 3 milioane euro, investitorul principal fiind Notion Capital. La runda de finanţare au participat Seedcamp – investitor în UiPath, GapMinder BV, Micha Hernandez van Leuffen – fondator al Wercker, Fiberplane şi NP-Hard Ventures, dar şi David Mytton – fondator al Console.dev şi Server Density, informează zf.ro.

Investiţia urmează să fie utilizată pentru creşterea echipei, dezvoltarea produsului şi a companiei la nivel internaţional, în special pe piaţa din Marea Britanie.

Start-up-ul a fost fondat în 2019 la Cluj de către Manuela Ţicudean, Ovidiu Cical şi Andrei Milaş, echipa axându-se pe dezvoltarea de soluţii software de protecţie a datelor stocate în cloud şi pe realizarea de analize de risc a datelor.

Actuala investiţie de 3 milioane euro este cea de a treia rundă de finanţare obţinută de Cyscale în doar trei ani de la lansare.

Start-up-ul are în prezent 15 angajaţi şi utilizatori și companii partenere din România, Marea Britanie, Singapore, Germania, Franţa şi SUA.

Conform sursei citate, majoritatea clienţilor cu care lucrează Cyscale sunt companii fintech care folosesc tehnologii care sunt operate din cloud.

sursa foto: start-up.ro