Sport

Sport la Cluj, reţeta financiară perfectă. Evenimentele cu cele mai scumpe bilete stârnesc un interes enorm printre clujeni

Iubitorii de sport din Cluj, dar şi din judeţele învecinate, s-au obişnuit cu evenimente de prim rang organizate, cu precădere, la Sala Polivalentă din capitala Transilvaniei. Aproape toate federaţiile sportive şi-au îndreptat atenţia înspre Cluj-Napoca, iar în cea mai mare sală de sport din România vor avea loc în următoarele săptămâni, din nou, meciuri internaţionale de handbal, baschet sau tenis. Nici Sala „Horia Demian” nu va fi ocolită în această primăvară, organizatorii de evenimente urmând să aducă la Cluj doi foşti campioni mondiali de snooker.

Cunoscut, în primul rând, drept un oraş al baschetului, Clujul atrage tot mai multe evenimente sportive şi datorită infrastructurii existente, iar fanii răspund pe măsură „invitaţiilor” federaţiilor de profil. Acestea şi-au dat seama că pot obţine şi o reţetă financiară unică în România pe baza unui singur meci, fanii clujeni având, paradoxal, o înclinaţie asupra celor mai scumpe bilete.

Un tichet la meciul de Fed Cup dintre România şi Cehia a costat 90 de lei pe zi, toate fiind epuizate cu mai bine de o lună înainte de meciurile propriu-zise, oarecum la fel stând lucrurile şi acum, înainte de România-Norvegia, meci din preliminariile Campionatului European de Handbal Feminin. Aici, FRH a pus preţuri la bilete cuprinse între 30 şi 80 de lei la tribune, iar cu trei săptămâni înainte de partida din 9 martie mai sunt doar câteva sute dintre ele, şi doar la peluze, adică în zonele în care există cele mai ieftine tichete, de maxim 50 de lei.

Un alt exemplu asemănător, potrivit CJSport.ro, vine şi de la meciul demonstrativ de snooker, la partida dintre John Higgins și Ken Doherty, programată pentru 4 martie, fiind epuizate deja toate biletele în valoare de 500 de lei, mai rămânând aproximativ 100 de tichete care costă 200 de lei. În schimb, clujenii nu s-au prea atins de biletele cu valoarea de 50 de lei, cele mai ieftine, mai bine de 1.000 nefiind încă achiziţionate, cu două săptămâni rămase până la meci.

În aceste condiţii, foarte probabil, tichetele la partida dintre România şi Germania la Fed Cup, ce va avea loc în aprilie la Sala Polivalentă, vor fi epuizate rapid, la câteva zile după ce vor fi puse în vânzare, cererea fiind deja enormă pe site-urile de socializare.

În extrema cealaltă se află, însă, unul dintre cele mai importante meciuri din ultimii ani ale naţionalei de baschet feminin a României, „tricolorele” urmând să joace derby-ul grupei de calificare la Campionatul Europeană de anul viitor, sâmbătă, contra Turciei. La acest meci, ce va fi tot în Sala Polivalentă din Cluj, un tichet costă doar 10 lei, însă cu două zile rămase până la ora de start s-au vândut doar ceva mai mult de jumătate. De menţionat că doar în jur de 5.000 de bilete au fost puse în vânzare, Federaţia Română de Baschet alegând să ofere şi câteva sute de invitaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *