Politica

Spitalul Regional din Cluj va fi funcțional din 2026. Dar nu știm când încep lucrările. Boc: „Trebuie să-l întrebăm pe noul ministru al Sănătății!”

Scris de 288

Povestea Spitalului Regional de Urgență Cluj continuă. Întrebat despre începerea lucrărilor de construcție la spitalul promis de peste 15 ani, Emil Boc a reacționat: „Trebuie să-l întrebăm pe noul ministru al Sănătății!

Practic, anul viitor și aici ar trebui să fie făcute…”

Cu viteza cu care se schimbă miniștrii, domnule Boc… – a fost intervenția moderatorului.

„Dacă înțeleg eu bine, dacă-mi amintesc eu bine din grafic, practic, anul 2022, la fel ca și pentru proiectele astea despre care am vorbit – centură, tren, metrou – 2022 este anul de licitații, anul pregătirii lor. 

Deci undeva din 2023 ar trebui să înceapă lucrările. În 2024-2025 ar trebui să fie finalizat!

Cam asta este ideea. Oricum este în Planul de Reziliență, deci trebuie să fie gata până în 2026, a explicat primarul Emil Boc într-o intervenție telefonică la un post local de radio. 

După demisia Ioanei Mihăilă (USRPlus), conducerea ministerului Sănătății a fost preluată de Cseke Attila (UDMR).

Spitalul Regional de Urgență Cluj deține recordul în ceea ce privește promisiunile și minciunile politicienilor de la nivel național și local. 

CITEȘTE ȘI: Spitalele Regionale, de la promisiuni electorale la crunta realitate: poate în 2026 vor fi gata

Un proiect despre care s-a discutat încă din 2004 a tot primit termene de finalizare în ultimii 16 ani. Ultimul termen este anul 2026. 

Spitalul Regional de Urgență (SRU) Cluj: 

Noiembrie 2019 – s-a depus cerere de finanțare în sistemul MySMIS;

Ianuarie 2020 – s-a publicat achiziția de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic și servicii de asistență tehnică. În acest moment are loc evaluarea candidaturilor;

Mai 2020 – s-a semnat contractul de finanțare între Ministerul Sănătății și MLPDA;

Octombrie 2022 – estimarea începerii lucrărilor de construire; Septembrie 2026 – data estimată de finalizare a construcției. 

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi şi va deveni un pol de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea NV, destinat pacienţilor critici şi cazurilor complexe care necesită tehnologii şi expertiză de nivel înalt. 

SRU Cluj va fi construit în comuna Floreşti, judeţul Cluj, pe un teren intravilan aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii. 

Valoarea investiţiei este de aproximativ 500 milioane euro.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 4 hours Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
 • Acum 4 hours Din oras
  CLUJENI, VI SE MAI PREGĂTEŞTE UN PASAJ suprateran sau subteran: OSĂ fie în cartierul Iris, în zona sensului giratoriu spre Chinteni
 • Acum 4 hours Eveniment
  La mulţi ani, cu acelaşi şarm şi haz! Florin Piersic, împlinește 87 de ani: “E o vârstă la care… recunosc, mă țin de femei să nu cad…”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Un cetăţean britanic a încercat să fugă din România prin Cluj, după ce a accidentat o gravidă în Bucureşti
 • Acum 6 hours Politica
  Vasile Dîncu: “Da, eu am solicitat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educației în coaliție și în guvern (…) Proiectele de legi trebuie revăzute serios”
 • Acum 6 hours Straineze
  “Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment”, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer, după întâlnirea cu premierul olandez Rutte, la Viena
 • Acum 17 hours Din oras
  În aplauzele lui Alin Tișe, firma Supercom-Monopol și-a etalat azi ”flota”. Chiar așa de proști ne credeți?
 • Acum 22 hours Eveniment
  HOȚI DE GAZE: Percheziții în Cluj și Sibiu la domiciliul a 16 consumatori racordați ilegal la sistemul de gaze. Pagubă de 100.000 de euro
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Clujenii plătesc de 4 ori mai mult decât orădenii pentru subvenția gigacaloriei. Motivul: Mai contorizaţi măcar 21.407 de voturi în dreptul lui Boc…
 • Acum 24 hours Justitie
  Bode a făcut recurs la decizia Tribunalului Sălaj care i-a respins acțiunea de chemare în judecată a UBB. Se va judeca la Cluj
 • Acum 1 day General
  În atenţia lui Alin Tişe: Se fac înscrieri pentru cursul de managementul stadioanelor, organizat de Academia Națională de Fotbal. Poate-l înscrie şi pe Raţiu, să managerieze corect Cluj Arena
 • Acum 1 day General
  DE SCOS LA LICITAŢIE S-A SCOS, să vedem şi când OSĂ se vadă ceva din primul tronson al Centurii Metropolitane. Sună tentant să faci 2 kilometri de drum cu 20,7 milioane de euro, nu?
Citește și...
Recomandările redacției
la multi ani! General

10 ani cu Ziar de Cluj

Sunt deja 25 de ani de când fac presă de investigații. Am început în septembrie […]

TOP CITITE