Politica

Spitalul Regional din Cluj va fi funcțional din 2026. Dar nu știm când încep lucrările. Boc: „Trebuie să-l întrebăm pe noul ministru al Sănătății!”

Povestea Spitalului Regional de Urgență Cluj continuă. Întrebat despre începerea lucrărilor de construcție la spitalul promis de peste 15 ani, Emil Boc a reacționat: „Trebuie să-l întrebăm pe noul ministru al Sănătății!

Practic, anul viitor și aici ar trebui să fie făcute…”

Cu viteza cu care se schimbă miniștrii, domnule Boc… – a fost intervenția moderatorului.

„Dacă înțeleg eu bine, dacă-mi amintesc eu bine din grafic, practic, anul 2022, la fel ca și pentru proiectele astea despre care am vorbit – centură, tren, metrou – 2022 este anul de licitații, anul pregătirii lor. 

Deci undeva din 2023 ar trebui să înceapă lucrările. În 2024-2025 ar trebui să fie finalizat!

Cam asta este ideea. Oricum este în Planul de Reziliență, deci trebuie să fie gata până în 2026, a explicat primarul Emil Boc într-o intervenție telefonică la un post local de radio. 

După demisia Ioanei Mihăilă (USRPlus), conducerea ministerului Sănătății a fost preluată de Cseke Attila (UDMR).

Spitalul Regional de Urgență Cluj deține recordul în ceea ce privește promisiunile și minciunile politicienilor de la nivel național și local. 

CITEȘTE ȘI: Spitalele Regionale, de la promisiuni electorale la crunta realitate: poate în 2026 vor fi gata

Un proiect despre care s-a discutat încă din 2004 a tot primit termene de finalizare în ultimii 16 ani. Ultimul termen este anul 2026. 

Spitalul Regional de Urgență (SRU) Cluj: 

Noiembrie 2019 – s-a depus cerere de finanțare în sistemul MySMIS;

Ianuarie 2020 – s-a publicat achiziția de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic și servicii de asistență tehnică. În acest moment are loc evaluarea candidaturilor;

Mai 2020 – s-a semnat contractul de finanțare între Ministerul Sănătății și MLPDA;

Octombrie 2022 – estimarea începerii lucrărilor de construire; Septembrie 2026 – data estimată de finalizare a construcției. 

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi şi va deveni un pol de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea NV, destinat pacienţilor critici şi cazurilor complexe care necesită tehnologii şi expertiză de nivel înalt. 

SRU Cluj va fi construit în comuna Floreşti, judeţul Cluj, pe un teren intravilan aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii. 

Valoarea investiţiei este de aproximativ 500 milioane euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *