Din oras

Spitalul Judetean si Institutul Oncologic, decorate de presedinte. Mizeria din spitale, ascunsa sub covor

De la Bucuresti, spitalele clujene se vad poleite. Curate si merituoase. Motiv pentru care vor fi decorate.

Doar doua, nu toate. Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” si Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj primesc de Ziua Mondială a Sanatatii onoruri din Ordinul „Meritul Sanitar”.

De ce i se pare presedintelui ca e numai lapte si miere la Cluj? Pentru ca atunci cand vine in vizita, angajatii institutiilor nu mai stiu cum sa spoiasca arborii, ca sa para totul frumos. Sa ne amintim de ultima vizita. Vorba aceea… pe afara-i vopsit gardul, inauntru… (a se completa cu orice varianta: infectii nosocomiale, lipsa de personal, mancare transportata neigienic, lipsa de materiale, iar lista poate continua)

În acest an, tema campaniei Organizatiei Mondiale a Sanatatii este axată pe acoperirea universală cu servicii de sănătate preventive. Se pare ca la Cluj se face preventie de calitate, din moment ce presedintele a hotarat sa decoreze cele doua institurii medicale.

 

Sa ne amintim doar cateva episoade, surprinse de Ziar de Cluj:

Conditiile din Serviciul de Anatomopatologie

Cum se transporta mancarea bolnavilor

Improvizatii din cauza lipsei de materiale medicale

Medicamente expirate in spital

Infectii nosocomiale

 

 

Iata ce zice comunicatul Administratiei Prezidentiale:

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a unor instituții din domeniul medical.

Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical,  Președintele României a conferit:

Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca.

Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, Bacău.

Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutului Clinic Fundeni Bucureşti, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, Spitalului Municipal Orşova.

Ceremonia de decorare va avea loc marți, 16 aprilie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni.”

Marti, cei care vor primi onorurile vor zambi satisfacuti. In acelasi timp, departe de blituri si zambete protocolare, bolnavii internati in cele doua institutii se vor ruga sa scape cu bine din spital, fara sa ia ceva de pe acolo. Si sa ajunga acasa…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *