In vizor

Spitalul CFR are nevoie de bani pentru utilitati

Unul dintre cele mai importante unitati spitalicesti ale Clujului se afla intr-o situatie financiara dificila. Schimbarile legislative din ultima perioada au “taiat” niste servicii care aduceau bani buni, asa ca este nevoie de zeci de mii de lei pentru plata utilitatilor pe timp de iarna.

Mai exact, ar fi nevoie de suma de 40.000 pentru ca Spitalul Universitar Cai Ferate Cluj, cunoscut ca Spitalul CFR sa isi poata plati utilitatile in sezonul rece.

“Pana acum aveam un contract de examinari medicale in siguranta circulatiei, in care angajatii din traficul profesionist isi faceau analize si consultatii la noi. E un control special care se facea in unitatea noastra. Anul acesta s-a modificat legislatia, nu mai facem asta si nu mai avem fonduri din aceasta activitate, de la bugetul de stat. Avem cheltuieli mari si cu salarizarea personalului”, a explicat Silviu Albu, directorul medical al institutiei.

Au fost facute cereri atat catre Primaria Municipiului Cluj-Napoca, cat si catre Consiliul Judetean Cluj.

“Ne-ar ajuta daca am fi sprijiniti, la fel ca alte spitale clujene. Suma de 400 de milioane ne-ar ajunge pentru toata iarna”, a mai spus directorul.

Unitatea se afla pe strada Republicii si dateaza din 1884. Functioneaza pe sistem pavilionar in patru imobile: Cladirea ORL-Ofta, Clinica Chirurgie IV, Clinica Medicala IV si o cladire administrativa cu birouri, farmacia spitalului si cladiri anexe. Are 277 paturi din care 267 pentru spitalizare continua si 10 paturi spitalizare de o zi si asigura servicii medicale pentru pacienti din toata tara. In vara anului trecut, spitalele de acest gen au trecut din subordinea Ministerului Transporturilor in cel al Ministerului Sanatatii.

“Adoptarea bugetului si alocarile pentru unitati spitalicesti se vor hotari in urmatoarea sedinta. Nu pot sa spun care sunt sansele ca Spitalul CFR sa primeasca suma ceruta, insa, in general, se finanteaza si alte spitale decat cele din subordinea noastra”, a precizat Cornelia Trif, purtatoarea de cuvant a Consiliului Judetean Cluj.

Foto: ziuadecluj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *