In vizor

Spitalele suport COVID din Cluj se deschid pentru toți pacienții. Doar Spitalul de Boli Infecțioase mai rămâne exclusiv pentru bolnavii COVID-19

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, a declarat că spitalele suport din județul Cluj își vor diminua foarte mult activitatea pe partea de COVID, urmând să își reia activitatea pentru toți pacienții. Spitalul de Boli Infecțioase rămâne singurul spital care va trata în continuare doar bolnavii de COVID-19.

„După discuțiile pe care le-am purtat cu directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, și cu managerii spitalelor am decis să redeschidem spitalele. Domnul manager de la Spitalul de Boli Infecțioase a solicitat ca cel puțin până la mijlocul lunii să rămână tot spitalul strict COVID, ca să poată prelua eventualele presiuni. Spitalul de Pneumoftiziologie și celelalte spitale care au fost incluse în planul COVID își reduc activitatea pe partea de COVID cu 70%. În cursul acestei săptămâni se vor finaliza planurile pentru spitale. Va fi propusă noua organizare ce urmează să fie aprobată de către DSP”, a declarat prefectul. 

Bolnavii din toată Transilvania au așteptat mai mult de un an de zile pentru a putea beneficia de tratamente la Spitalul de Recuperare, însă sunt o mulțime de alți pacienți care suferă de boli cronice și a căror acces la un medic și la tratament a fost mult îngreunată. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *