Din oras

Spectrum, gradinita high-tech

 Varianta unei gradinite particulare a devenit o optiune tot mai indragita de parintii clujeni. Programa mereu in schimbare si clasa zero mereu intre scoala si gradinita i-a convins pe acestia sa bage mana in portofel si sa le asigure micutilor o educatie de calitate. Pentru a-i atrage pe parinti, gradinitele particulare se intrec in programe in limba engleza, cursuri optionale, cadre didactice, timp petrecut cu copiii, spatiu si mobilier.

La Gradinita Spectrum, taxa pe un an variaza intre 1.300 si 1.450 de euro. Adica parintii trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 650 de lei lunar, pret care nu include si taxa pentru masa – micul dejun, pranzul si o gustare. Oferta este, insa, pe masura. Parintii pot alege intre doua programe, ambele in limba engleza – unul scurt, pana la 12.30, si unul prelungit, pana 15.30.

„Dupa ce isi fac activitatiile din curriculum, cei mici se inscriu in diferite cluburi, in functie de ce-si doresc parintii – pictura, pian, dans, teatru, baschet, germana, karate, chitara sau tenis de camp, iar oferta se modifica in fiecare an”, spune Ali Alparslan Yagmur, directorul gradinitei.

Parintii sunt permanent tinuti la curent cu activitatile si notele celor mici prin intermediul unul catalog virtual. Pentru fiecare copil in parte, la sfarsitul zilei se face un raport – ce teme are de efectuat, daca are, cum a evoluat pe timpul zilei, ce note a primit sau cum s-a comportat cu ceilalti colegi.

„Daca doreste, parintele poate veni la sediu, unde ii va fi alocata o ora pentru a discuta cu profesorii, cu indrumatorii copilului. Aceste sedinte se fac individual, tocmai pentru a ne putea concentra pe fiecare copil in parte”, mai spune directorul.

Fiecare copil conteaza

Iar clasele nu sunt aglomerate, pe acelasi principiu – un numar mare de participanti la grupa ar ingradi individualitatea. In momentul de fata, in fiecare grupa exista in jur de 8 copii.

„Modalitatea de predare este diferita, e interactiva. Nu se stau 45 de minute in bancuta, fiecare copil are ocazia sa se ridice si sa mearga la tabla in timpul orei, iar profesorul are pregatite mai multe metode de abordare a subiectului. Se respecta, astfel, nevoile individuale ale fiecarui copil”, explica Ali Alparslan Yagmur.

Pe timpul semestrelor, sunt organizate saptamani tematice, in care cei mici invata lucruri noi despre un domeniu anume. Mai exact, se organizeaza saptamana stiintei, saptamana engleza sau saptamana artei.

„In cursul acestor saptamani, se introduc notiuni despre cinematografie, arta, fotografie, car e nu tin neaparat de curriculum”, mai spune directorul.

Fiecare sala de clasa este dotata cu smart-board si videoproiector, iar la aceasta gradinita nu exista pedepse – cei mici sunt, insa, recompensati pentru fapte bune, prin activitati la alegere. Singura pedeaprsa pe care copilul o primeste este nesansa de a participa, cu ceilalti colegi mai cuminti, la o activitate preferata.

Posibilitate de continuare a studiilor

Dupa terminarea gradinitei, copilul poate continua cursurile in cadrul aceleiasi institutii – Scoala Internationala Spectrum. La nivel national, scoala, care functioneaza sub patronatul Lumina Institutii de Invatamant, are o vechime de 18 ani, primele unitati de invatamant fiind deschise in Bucuresti si Constanta. La Cluj, aceasta activeaza doar de trei ani, dar planurile pentru viitor sunt mari.

„Elevii nostri vor putea continua cursurile pana in clasa a treia, iar acest fapt ne bucura foarte mult. Rezultatele obtinute de elevii scolii Spectrum sunt printre cele mai bune la olimpiadele si concursurile nationale si internationale. Avem olimpici la matematica, informatica, inrormatica si alte materii”, se lauda directorul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *