Din oras

SPECTACULOS! 4 camere de supraveghere ale unei firme din CLUJ au surprins imagini incredibile cu explozia meteoritului ce a speriat Romania!

Meteoritul care a explodat in noaptea de marti spre miercuri la intrarea in atmosfera Pamantului a creat panica in Romania.

Explozia meteoritului, una spectaculoasa, a fost surprinsa si de cateva camere de supraveghere ale unei firme din Cluj.

 

 

„A fost un meteor, noi îi spunem bolid, care este un fenomen luminos produs, de obicei, când intră în atmosferă un asteroid. Cu cât este mai puternică strălucirea, cu atât e mai mare obiectul care intră în atmosferă şi produce dâra luminoasă. Nu ştim încă dacă a căzut ceva din el la sol acum, dar este posibil să găsim şi aşa ceva pentru că mărimea obiectului care a produs lumina aceea puternică este la limită, cât să poată produce meteoritul. Acesta nu a fost periculos, pentru că diametrul bolidului la intrarea în atmosferă a fost de circa trei metri, iar sfărâmarea la contactul cu atmosfera nu a lăsat decât obiecte de câţiva centimetri sau puţin mai mari. Meteorul căzut deasupra României poate să însemne că mâine, poimâine, în viitorul apropiat, poate apărea în zona noastră un asteroid de 10 sau chiar de 50 de metri diametru”, a declarat Adrian Şonka, de la Observatorul Astronomic Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *