Din oras

Spațiu de birouri cu design avangardist în proximitatea Poliției de pe strada Decebal

Scris de 459

O nou spațiu de birouri ce ar urma să transforme zona din preajma secției de Poliție de pe strada Decebal, cu un profil avangardist, a intrat în dezbaterea comsiei de urbanism. Conform planului de proiect prezentat, construcția urmează să fie ridicată pe 5 niveluri, pe o suprafață de teren de aproape o mie de metri pătrați, cu funcțiuni mixte, spațiu amenajat la parter cu destinație publică și parcări pentru beneficiari, dar și pentru public. 

O nouă clădire de birouri cu 5 etaje va fi ridicată pe strada Decebal la numărul 7, proiectul primind avizul comisiei de urbanism, beneficiar PUD fiind Transinvest SRL.

Este vorba de o parcelă de 967 mp, iar proiectul propune o clădire de birouri cu regim de înălțime S+P+5, cu spații comerciale la parter și birouri pentru cele 5 niveluri. 

Pentru rezolvarea problemelor de trafic din zonă, unde autoturismele parcate acoperă o întreagă bandă de circulație, autorii proiectului au propus pe lângă cele 29 locuri aferente clădirii, alte 43 de locuri destinate utilizării publicului, adică un total de 72 de locuri de parcare. 

Conform declarațiilor din cadrul dezbaterii, din cauza pierderii luminozității cauzate de ansamblul de 5 niveluri propus pe str Decebal la nr 7, vecinii din zonă au formulat pretenții în privința studiului de însorire și a formei finale în care va fi transformată zona. 

detaliu studiu de insorire

„Atât timp cât vin și cu un surplus de parcări, dublu față de numărul de locuri de parcare necesar, este ok. Arhitectura e frumoasă și curajoasă”, a punctat arhitectul șef, Daniel Pop.

Moment epic

Cu acest prilej, al dezbaterii din cadrul comisiei, primarul Emil Boc a aflat că o bandă de circulație de pe str Decebal, deci din imediata vecinătate a secției de Poliție, este ocupată de mașini parcate. 

Tocmai în acest context, parcarea oferită de noua construcție de la nr 7 ar putea prelua din numărul autoturismelor parcate ilegal (în cartierele Clujului, atât porțiuni din partea carosabilă, cât și trotuarele sunt pline de autotursime parcate ilegal – n.red) chiar lângă Poliție. 

„Ceva nu e în regulă aici, cum adică parchează pe o bandă care e blocată, parchează ilegal? Ce chestie e asta, în fața Poliției nu se ridică mașinile parcate neregulametar? Ceva nu e în regulă aici”, a intervenit primarul Emil Boc.

„Dacă ne uităm la poze se vede că banda nu e blocată, ci e loc și pentru parcări și pentru circulație, iar ce nu înțeleg, domnule Bugnar/Serviciul parcări, este de ce nu luăm bani de acolo? Asta nu înțeleg. 

Acele locuri trebuie trasate și luați bani pe ele.

Domnule Bugnar, mâine mergeți în teren, marcați locurile și comunicați arhitectului șef câte sunt. Iar dumneavooastră, beneficiarii clădirii, dați exact atâtea locuri Primăriei în parkingul vostru”, a adăugat edilul Boc.

P.U.D. construire imobil mixt/biroruri-servicii comerț str Decebal nr 7 poate fi consultat aici. 

Imobilul în studiu se află într-o zonă în continuu curs de dezvoltare, în care fondul construit este în schimbare. Zona este una cu funcțiuni mixte în care se încadrează funcțiunea propusă de birouri și funcțiuni terțiare, regimul tehnic al zonei permițând acest lucru.

Tema-program presupune desființarea clădirilor existente cu funcțiunea de locuințe unifamiliale și realizarea unui imobil nou 3S+P+5E+R cu funcțiunea de birouri și functiuni terțiare comerț și servicii la parter.

Regimul de înălțime nou propus estede 3S+P+5E.

Datorită dimensiunilor parcelei s-a optat pentru aplicarea unei tipologii “O” în organizarea construcției propuse. 

Astfel se va creea o curte interioară ovală, care la bază va avea diametrul minim de 9.00 m și diametrul maxim de 12.00 m – aria ei fiind de 81 mp. 

La parter funcțiunile alăturate acestei curți interioare sunt – recepție birouri, depozitare și acces spații comerciale – funcțiuni care nu necesită foarte multă lumină naturală.

La etajele superioare, se vor realiza retrageri succesive ale vitrajelor curții interioare, asigurându-se iluminarea optimă a spațiilor de lucru și respectându-se art.7 al RrM1, se arată în detaliile proiectului. ULTIMA ORĂ

 • Acum 21 hours Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 21 hours In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 22 hours In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 23 hours General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 2 days In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 2 days Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

TOP CITITE