In vizor

Spânu: Scandalul generalilor-interlopi o vizează în mod direct pe Laura Codruța Kovesi. Scenariul apare astfel, în mod miraculos, exact ca-n filmul 21 DE RUBINI!

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a analizat Statul Paralel și construcția acestuia în colaborare cu americanii, în baza dezvăluirilor extraordinare prezentate aseară de către generalul Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, victimă și adversar ireconciliabil al generalilor-interlopi.

În primele momente când a izbucnit scandalul generalilor interlopi, Florian Coldea părea, în drumul său spre DNA, speriat, hăituit și disperat. După ieșirea de la audieri, Coldea a părut mult mai liniștit, a observat jurnalistul Ion Spânu, subliniind faptul că oamenii săi nu l-au abandonat încă pe „generalul negru”. Dacă ar fi fost reținut timp de cel puțin 24 de ore, rețeaua lui Coldea s-ar fi zdruncinat cu adevărat din temelii, producându-se ruptura de general. Dacă subiectul nu se va dezvolta și dacă nu vor apărea dezvăluiri și anchete la nivelul tuturor județelor, riscă să se îngroape toată investigația și munca jurnaliștilor curajoși.

Aseară, în cadrul emisiunii Ancăi Alexandrescu de pe postul de televiziune Realitatea PLUS, generalul Dumitru Iliescu a dezvăluit date șocante care completează tabloul corupției rețelei Statului Paralel. Eduard Hellvig nu a avut nicio putere asupra lui Coldea și nu a luat măsuri împotriva lui cât a fost directorul civil al SRI tocmai din cauza șantajelor exercitate de către Coldea asupra sa. Printre altele, generalul Iliescu a subliniat faptul că trădarea lui Mircea Geoană din turul 2 al alegerilor din 2009 a împiedicat distrugerea Statului Paralel încă de acum 15 ani. Mai mult decât atât, generalul Iliescu a devoalat faptul că ofițeri ai CIA și FBI au venit în România și au formatat Statul Paralel.

Laura Codruța Kovesi era la un pas de a fi anunțată de către „pădure” ca fiind unul dintre candidații favoriți la alegerile prezidențiale de anul acesta. Pionul principal din campania pentru prezidențiale a Laurei Codruța Kovesi ar fi trebuit să fie chiar Florian Coldea. Toate informațiile deținute de Coldea aveau scopul de a pregăti terenul pentru parcursul politic lin al lui Kovesi. În acest scenariu, pare că preotul-regizor a anticipat toate evenimentele ce se petrec acum, expunându-le în filmul său capodoperă, „21 de rubini”. Din cauza scandalului generalilor-interlopi, Laura Codruța Kovesi a ajuns să fie vizată de anchetatori, într-un mod similar cu ceea ce se prezintă în film.

Klaus Iohannis este cel care a semnat actele de plecare din sistem a lui Florian Coldea și a Laurei Codruța Kovesi. Ion Spânu a amintit și despre scandalul Black Cube, în care s-a aflat că operațiunea a fost comandată de Iohannis. Acești doi oameni, care veneau din sistemul lui Băsescu, trebuiau înlocuiți, iar de asta s-a ocupat Iohannis, cel mai probabil la sugestia cuiva mai priceput decât el. Fiindu-i teamă de întoarcerea lui Kovesi în România, e foarte probabil ca însuși Klaus Iohannis să fi pus la cale operațiunea de doborâre a lui Coldea, ca să lovească indirect și în Kovesi.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

sursa:solidnews.ro