In vizor

Sorin Gadola Jr., fost patron al UNTOLD, un drogat înrăit, trimis în judecată alături de dealer-ul său. RECHIZITORIUL

Scris de 7,045

DIICOT Cluj a finalizat dosarul în care îl anchetau pe Sorin Gadola Jr. pentru consum de droguri și pe Mircea Ionuț Morariu, dealer-ul acestuia. Potrivit rechizitoriului, timp de trei ani, Sorin Gadola și-a procurat, în repetate rânduri, pliculețe de cannabis pe care le ascundea într-o casă de vacanță a familiei.

Procurorul Emanuela-Varvara Oltean, de la DIICOT Cluj a construit un rechizitoriu împotriva lui Gadola Jr. și Ionuț Morariu după ce lucrătorii de la poliția judiciară s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunile de trafic și deținere de droguri pentru consum propriu. Persoana cheie din acest dosar, Morariu Ionuț, făcea parte dintr-o grupare de traficanți și consumatori de droguri (timbre LSD și cannabis), care acționau pe raza județului Cluj.

Din ancheta derulată de DIICOT Cluj, reiese că Sorin Gadola și-a procurat cannabis timp de trei ani, unul dintre dealerii săi fiind Morariu Mircea Ionuț – idivid aflat deja în atenția procurorilor. Activitatea infracțională a celor doi a fost descoperită de către un investigator sub acoperire, care a aflat de prietenia dintre Morariu și Gadola.

„În perioada primăvara anului 2015- aprilie 2018, de la persoane necunoscute, în mod repetat, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, MORARIU MIRCEA IONUȚ a procurat droguri de risc – cannabis – de multe ori, în scopul comercializării. În perioada primăvara anului 2015- februarie 2018, în mod repetat, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, MORARIU MIRCEA IONUȚ. a vândut/oferit droguri de risc şi de mare risc mai multor persoane”, arată procurorul Emanuela-Varara Oltean.

În toată perioada menționată de DIICOT Cluj, unul dintre cei mai fideli clienți ai lui Morariu era Sorin Gadola.

„În perioada primăvara anului 2015- luna februarie 2018,   MORARIU MIRCEA IONUȚ. i-a vândut droguri de risc – cannabis – lui GADOLA SORIN, cu preţul de 50-60 de lei/gram, o dată/săptămână, câte 5 grame de fiecare dată, cu unele intermitente, care au durat în total cel mult 9 luni (în care intră şi perioada în care cei doi au urmat un tratament de dezintoxicare la o clinică)”, se arată în rechizitoriu.

De pe spatele lui Gadola,”MORARIU MIRCEA IONUȚ a obţinut suma de 25.000 de lei (cel puţin; la calcularea acestei sume, am avut în vedere preţul minim, respectiv 50 de lei/gram, şi cantitatea minimă de 500 de grame de cannabis, vândută în total în minim 100 de săptămâni, 5 grame/săptămâna)”.

Anchetatorii susțin că, Morariu livra droguri și ”la domiciliu”. Când juniorul nu putea să vină după ”comandă”, Morariu îi ducea droguri lui Sorina Gadola Jr. la o pensiune deținută de familia acestuia sau la cabana personală.

Dependența de droguri a lui Gadola a crescut în ultimul an, acesta începând să consume și timbre LSD. Este ciudat cum singurele acuzații pentru junior sunt cele de deținere și consum de droguri, în vreme ce Morariu se folosea de pensiunea lui Gadola Soare din Maramureș pentru a vinde droguri către alți 10 clienți, printre care și omul DIICOT care era colaborator autorizat.

 

(Știre in curs de actualizare)ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 7 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 7 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 8 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 9 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 10 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 10 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 11 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 12 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 1 day PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE