In vizor

Sorin Apostu afla abia in 16 februarie daca va iesi din inchisoare

Scris de 315

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu va afla in 16 februarie daca va iesi din inchisoare. Judecatorii Tribunalului Bistrita au cerut, astazi, lamuriri suplimentare, despre cum i-au fost calculate zilele de inchisoare executate, cat si despre lucrarile stiintifice publicate pana acum.

Sorin Apostu nu a convins astazi judecatorii Tribunalului Bistrita sa fie lasat liber. Instanta a judecat recursul depus de DNA Cluj impotriva deciziei Comisiei pentru liberari conditionate a Penitenciarului Bistrita si a Judecatoriei Bistrita, potrivit careia Apostu poate iesi din inchisoare inainte de termen.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Bistrita, Dana Ceuca, a declarat pentru Ziar de Cluj ca la termenul de astazi, magistratii au solicitat documentatia care a atestat actele intocmite de Comisia de liberare conditionata, care a stat la baza propunerii de liberare conditionata a fostului primar Sorin Apostu. 

“In plus fata de cele ce exista deja la dosar, s-au mai cerut su alte documente, ca de exemplu Procesele Verbale prin care s-au calculate zilele de inchisoare executate si lucrarile stiintifice publicate”, a declarat purtatorul de cuvant Dana Ceuca.

In acest context, Sorin Apostu va afla in 16 februarie daca va scapa din inchisoare. Apostu a ajuns in fata comisiei de liberare conditionata deoarece a publicat, din inchisoare, patru lucrari stiintifice, iar cu fiecare carte si-a redus pedeapsa cu cate o luna. El si-a mai redus pedeapsa lucrand in perioada detentiei – in prezent lucreaza la biblioteca Penitenciarului Bistrita.

Inainte de a fi inchis, Sorin Apostu a predat la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor. Dupa ce a fost condamnat definitiv, insa, universitatea i-a desfacut contractul de munca.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani de inchisoare pentru ca a luat mita de la omul de afaceri Calin Stoia, la trei ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la spalare de bani, in forma continuata si la opt luni de inchisoare pentru complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Instanta a stabilit ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de inchisoare, la care a adaugat un spor de sase luni, pedeapsa finala fiind de patru ani si sase luni de inchisoare. Din pedeapsa a fost scazuta perioada in care Apostu a fost retinut si arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 pana in 28 septembrie 2012.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 8 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 10 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 11 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 11 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 12 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 13 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 13 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 13 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 14 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 15 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 15 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE