In vizor

Sondaj INSCOP: Trei sferturi dintre români se opun ideii ieșirii României din Uniunea Europeană, iar 4 din 5 români sunt împotriva ieșirii din NATO

Trei sferturi dintre români se opun ideii ieșirii României din Uniunea Europeană, iar 4 din 5 români sunt împotriva ieșirii din NATO, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP, în perioada 1 – 17 martie. Prin urmare una este ”încrederea” în managementul UE, care a scăzut dramatic în România în ultimii 4 ani, și alta conștientizarea protecției de care beneficiem făcând parte din Uniunea Europeană și din NATO. Din acest sondaj mai reiese ceva: potențialul maxim pe care l-ar putea atinge anti-occidentalii și pro-rusșii de la AUR: în jur de 20%

Ieșirea din Uniunea Europeană: 76,8% se opun ideii ieșirii României din UE, în timp ce 19,7% susțin contrariul. 3,5% nu știu sau nu răspund.

Ieșirea din NATO: 80% dintre români cred că țara nu ar trebui să iasă din NATO, în timp ce 16,1% dintre respondenți împărtășesc părerea contrarie, iar 3,9% nu știu sau nu răspund.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda New Strategy Center. Datele au fost culese în perioada 1 – 17 martie 2023. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1103 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.0 %, la un grad de încredere de 95%.