Politica

Sondaj CURS – Klaus Iohannis, principalul vinovat pentru ratarea intrării în Schengen. Românii vor răzbunare împotriva Austriei

România a ratat aderarea la spațiul Schengen, iar conform unui sondaj realizat de CURS, în viziunea românilor principalul vinovat este președintele Klaus Iohannis.

Conform sondajului, 23% dintre repondenți îl consideră vinovat pe Klaus Iohannis. De asemenea, 19% consideră că întreaga clasă politică este de vină pentru ratarea intergrării în Schengen.

content-image

Totodată, 47% dintre români consideră că ratarea obiectivului se datorează fatorilor externi, în timp ce 41% consideră că se datorează factorilor interni.

Întrebați dacă România ar trebui să adopte măsuri împotriva Austriei, 57% dintre români sunt de acord cu răzbunarea, în timp ce 40% susțin calea prudentă.

CONSULTAȚI AICI ÎNTREG SONDAJUL

De asemenea, 56% dintre consideră că țara noastră ar trebui să blocheze orice achiziție din Austria.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-11 decembrie, pe un eșantion de 1088 de respondenți în vârstă de peste 18 ani. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95% Metoda de culegere a datelor: metoda CATI.

Marcel Ciolacu, întrebat dacă Klaus Iohannis este vinovat pentru ratarea aderării la Schengen: „românii au întotdeauna dreptate”

”În toată desfășurarea lucrurilor este ceva care nu a funcționat. Nu consider nimic, am luat act de părerea românilor: întotdeauna românii au dreptate (…) Intrând pe ordinea de zi România alături de Bulgaria, oricum nu avea nicio șansă, pentru că Olanda nu ne dădea votul.”