De cartier

Someșeni, neglijat de autoritățile locale în ceea ce privește transportul în comun

Cartierul Someșeni e defavorizat în ceea ce privește transportul în comun. Nu există o linie CTP care să facă legătură directă cu cartierul vecin, Gheorgheni, unde merg la școală sute de copii din Someșeni. Pentru Compania de Transport Public Cluj sunt prioritare cartierele centrale.

Clujenii care locuiesc în cartiere periferice, precum Someșeni, au condiții improprii de transport deoarece nu există o linie directă de autobuz care să facă legătura cu orașul și oamenii sunt nevoiți să se descurce cum pot, unii cu mașina personală, alții schimbă mai multe autobuze. Elevii au cel mai mult de suferit fiind nevoiți să străbată două cartiere cu două mijloace de transport în comun ca să ajungă la anumite școli din Gheorgheni. Părinții au ajuns în culmea disperării.

”Vă scriu în numele mai multor locatari din Someșeni cu rugămintea de a aproba înființarea unei linii de transport în comun care să facă legătura între Someșeni și Gheorgheni. Această solicitare vine în condițiile în care copiii noștri, înscriși foarte mulți la școli din Gheorgheni ( Titulescu, Pedagogic si licee), nu se pot deplasa singuri. Momentan, există ca și legătură cu respectivul cartier doar linia 36 până la Kaufland Mărăști, iar de acolo linia 48.

Timpul și distanța mare, pe care o au de parcurs copiii, face imposibilă deplasarea acestora către școală pe ruta respectivă neînsoțiți de către părinți. Majoritatea părinților, însă, optează pentru transportul cu ajutorul mașinilor personale, ceea ce duce la aglomerație in trafic”, scrie un bărbat care locuiește în Someșeni pe portalul de sesizări al Primăriei.

Responsabilii cu gestionarea situației își pasează problema de la unul la altul. Primăria spune că CTP ar trebui să le ofere clujenilor din Someșeni mai multe posibilități în ceea ce privește transportul în comun.

”Primăria are sesizarea, dar în mod sigur CTP e responsabil. Ei au și studiile de trafic și alte date. Au mai multe date față de noi”, a transmis biroul mass-media al Primăriei.

Conducerea CTP spune că decizia finală o ia tot Primăria, dar prioritară e momentan varianta Zorilor-Gheorgheni. Liviu Neag consideră că legătura între Someșeni și Gheorgheni e pefectă, nimic nu mai trebuie îmbunătățit. 

”În Someșeni și Gheorgheni există legătură perfectă la ora actuală. Trei linii avem pe Someșeni. Se lucrează la ora actuală la un proiect pe Zorilor-Gheorgheni, asta știm și noi. Asta e o cerere și mai avem pe Romulus Ladea. Sunt în lucru și vor intra în comisia de circulație probabil luna viitoare. Se va lua decizie la nivelul orașului”, a declarat Liviu Neag, șeful CTP, pentru Ziar de Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *