General

Șoferul care a provocat accidentul de la Țaga era băut bine și nu avea permis

Un șofer de 40 de ani din Gherla care se întorcea acasă a intrat cu mașina într-un șanț, în cursul zilei de ieri. Bărbatului i s-a pus fiola, iar rezultatul etilotestului a fost unul pozitiv. Mai mult, nu avea permis de conducere.

Accidentul a avut loc în cursul zilei de ieri. La fața locului s-au deplasat, pe lângă echipajele de poliție, o autospecială de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD de la Punctul de Lucru Mociu, dar și o ambulanță care l-a preluat pe bărbatul de 40 de ani și l-a dus de urgență la spital.

„La fața locului acționează echipajele de la Punctul de Lucru Mociu, cu o autospecială și o ambulanță SMURD. Forțele au fost suplimentate de o ambulanță SAJ, care va transporta victima la spital”, a transmis, ieri, ISU Cluj.

După ce polițiștii au putut testa bărbatul cu un etilotesc, rezultatul indicat de aparat a fost de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. La solicitarea documentelor, bărbatul nu avea ce prezenta, deoarece nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

„Un conducător auto în vârstă de 40 de ani, din municipiul Gherla, care se deplasa cu un autoturism în direcția localității Gherla, pe fondul consumului de alcool ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, autovehiculul părăsind partea carosabilă, ajungând în șanțul de colectare a apelor pluviale. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, informează IPJ Cluj.

Polițiștii i-au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.