Jos palaria

Șoferi conștiincioși, părinți responsabili și polițiști la datorie. Așa a arătat ultima acțiune din cadrul proiectului „Copil Iubit la Bord”

Ieri a avut loc o nouă acțiune în trafic, în cadrul proiectului „Copil Iubit la Bord”, demarat de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, prin Serviciul Rutier și Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității.

Acțiunea a vizat tragerea la răspundere a șoferilor care nu respectă prevederile legale referitoare la utilizarea dispozitivelor de fixare în scaun și a centurilor de siguranță pentru pasagerii minori.

 

Proiectul „Copil iubit la Bord” a fost lansat în anul 2018. Inițiatorul proiectului este Primăria Cluj-Napoca, prin Serviciul Strategie și Dezvoltare Locală, Management Proiecte și Poliția Locală a municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Departamentul de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul UBB, și Fundația „Crucea Albă”. Scopul proiectului este de a prioritiza siguranța în trafic a copiilor, ca pasageri ai autovehiculelor.

Din fericire, niciun șofer nu a fost sancționat, pentru că toate mașinile oprite în trafic respectau regulile de siguranță pentru minori, semn că clujenii sunt responsabili cu copiii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *