In vizor

Șoferi băuți sau drogați, depistați în trafic de polițiștii clujeni

Polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru verificări un bărbat de 32 de ani din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa cu un autoturism pe DN1 E60 în comuna Florești.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

**

La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au oprit în trafic pentru verificări un tânăr de 28 de ani, din comuna Apahida, care se deplasa cu un autoturism pe DJ 105 S.

La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată alcoolemia de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior tânărul fiind transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.