In vizor

Societatea de Științe Matematice, apel pentru organizarea olimpiadelor: ”Nu putem lăsa deoparte pregătirea de excelență a copiilor dotați”

Societatea de Științe Matematice din România face toate eforturile pentru a găsi modalitățile ca olimpiada românească de matematică să continue. In condițiile actuale vitrege, din acest motiv reprezentnații societății militează pentru organizarea olimpiadelor în format online.

”Poate că este normal și de înțeles  ca Ministerul să nu își poată asuma răspunderea organizării olimpiadelor în formatul de până acum. In aceste condiții, credem că este momentul ca societățile științifice (nu doar a noastră) să se implice pentru a putea continua. SSMR crede că anul acesta școlar primele faze ale olimpiadei ar putea fi în totalitate organizate (cel mai probabil) online, atâta vreme cât nu există alte posibilități. Avem deja experiența Olimpiadelor Balcanice și a Olimpiadei Internaționale, cu o impecabilă organizare în spațiul internetului, urmând ca în funcție de evoluția măsurilor de siguranță medicală să evaluăm în primăvară posibilitatea ca faza finală și testele de calificare să fie susținute în centre universitare (zonale) cu respectarea condițiilor de maximă siguranță”, potrivit unui mesaj al Societății de Științe Matematice din România.

Societatea de Științe Matematice din România atrage atenția asupra faptului că pregătirea de excelență trebuie să continue iar copiii să poată participa la competițiile internaționale.

”Curând vom definitiva cu ajutorul responsabililor din SSMR și al sponsorilor un regulament care se va baza în mare parte pe implicarea profesorilor de matematică de la clasă. Vom avea însă nevoie de sprijinul membrilor SSMR din toate filialele ca parteneri. Nu putem lăsa deoparte pregătirea de excelență a copiilor dotați. Trebuie să facem tot ce ține de noi pentru ca  în final să fim reprezentați, conform tradiției, la toate competițiile internaționale”, menționează Societatea de Științe Matematice din România.

Ministerul Educației a luat decizia să suspende toate olimpiadele care trebuiau să aibă loc în acest an școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *