Eveniment

Social democratul Vladimir Mătușan gafează din nou. De data aceasta pe tema Sălii Polivalente

Scris de 174

Consilierul local PSD, Vladimir Mătușan a dovedit încă o dată că nu are foarte multe cunoștințe de administrație publică locală. Aproape îm fiecare ședință de Consiliu Local, are intervenții pe anumite proiecte de hotărâre, dar de cele mai multe ori este pe lângă subiect. Așa s-a întâmplat și în ședința de Consiliu Local de miercuri, 21 aprilie, când i-a reproșat managerului Sălii Polivalente, Ionuț Rusu că nu are viziune și nu transmite televizat meciurile. Însă, în atribuțiile managementului Sălii Polivalente nu intră acest lucru.

La prezentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al Sălii Polivalente, consilierul PSD Vladimir Mătușan a arătat că nu se întrevede nicio îmbunătățire a situației financiare a societății care administrează BT Arena (Sala Polivalentă). Gafa consilierului social democrat a fost legată de transmiterea televizată a meciurilor găzduite în BT Arena.

„Am văzut că nici pe 2020, nici pe 2021 nu se întrevede nicio ameliorare a situației financiare a acestei societăți care se ocupă de gestionarea Sălii Polivalente. Mai mult, domnule manager, vă reproșăm o lipsă de viziune. Ați spus că s-au organizat evenimente în această sală. Printr-un bun management se puteau televiza, se puteau realiza anumite contracte sau se putea găsi o anumită sursă de finanțare sau de suplimentare a veniturilor. Este și o sugestie pentru evenimentele viitoare. La investiția pe care municipiul a făcut-o în această Sală Polivalentă, cred că toți clujenii nu numai noi consilierii locali ne așteptăm ca să dea rezultate, să fie recuperată și să fie pe plus. Ne-ați dat niște explicații, dar pe mine nu mă încălzesc”, a declarat Vladimir Mătușan.

Viceprimarul Dan Tarcea i-a explicat faptul că transmiterea meciurilor televizate nu intră în atribuțiile conducerii Sălii Polivalente.

„Nu este atributul conducerii Sălii Polivalente să asigure transmiterea meciurilor, din păcate”, a precizat Dan Tarcea.

Pe lângă intervenția lui Mătușan, a fost și o intervenție a consilierului local USR, Adriana Cristian, care a solicitat explicații cu privire la situația financiară a Sălii Polivalente.

„Organigrama Sălii Polivalente este de 25 de persoane, iar în acest moment sunt 13 persoane angajate. Prin urmare, toate persoanele care au plecat în această perioadă nu s-au ocupat acele locuri, deci funcționăm la o capacitate redusă tocmai prin prisma pandemiei și a reducerii activității. Cu toate acestea, organizăm evenimente în continuare. De exemplu, săptămâna trecută am avut partidele de tenis Fed Cup, dar din păcate fără spectatori. Mai pregătim și alte evenimente fără spectatori.

În perioada de lockdown, în Sala Polivalentă s-a amenajat un spital, care din fericire, nu a fost nevoie să se folosească. Colegii mei, angajații, au lucrat la acel spital, au asigurat suportul tehnic.

De asemenea, în perioada pandemiei, salariile au fost reduse cu 20%.

Din toamnă estimăm că vom reveni la organizarea de evenimente cu spectatori.

Dorim să avem fondurile necesare ca să ne putem permite să plătim facturile de energie electrică, toate contractele de mentenanță etc. La capitolul contracte de mentenanță s-au redus considerabil serviciile, anul trecut am renunțat la o parte din aceste servicii”, a explicat Ionuț Rusu, managerul Sălii Polivalente.ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 14 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 15 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 17 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 17 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 19 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 20 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE