In vizor

Situație GRAVĂ la Cluj și Sibiu. Incidența cazurilor COVID, cea mai mare din țară: 7,2 la Cluj și 7,7 la Sibiu

Scris de 345

Județele Cluj și Sibiu conduc topul național, având cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19 raportate la mia de locuitori din ultimele 14 zile. Cele două județe sunt singurele care au o rată a incidenței de peste 7, respectiv 7,2 în județul Cluj și 7,7 în județul Sibiu. Situația este și mai gravă când vorbim de cele două reședintețe de județ. La Cluj-Napoca rata incidenței este de 8,7, în timp ce la Sibiu a trecut de 11. 

Secretarul de stat Raed Arafat este prezent azi la Sibiu pentru a lua o decizie privind o evatuală carantinare a orașului Sibiu.

UPDATE: Oraşul Sibiu şi localitatăţile Şelimbăr, Tîlmaciu şi Cisnădie intră în carantină începând de luni pentru două săptămâni, iar mall-urile vor fi închise în weekend, a anunţat vineri secretarul de stat Raed Arafat.

La Cluj-Napoca deocamdată nu se impune o astfel de situație după cum a ținut să precizeze primarul Emil Boc. Având în vedere că acesta este om politic preocupat de alegerile din decembrie, ar putea lăsa specialiștii să emită păreri privind oportunitatea carantinării municipiului. 

„Din această analiză și din gradul de conformare al populației, astăzi, la ora la care vorbim, nu se impune carantinarea municipiului. Dar vom trăi și vom vedea”, a fost declarația de azi a primarului Emil Boc.

La Baia Mare, unde rata de infectare este de 6,47 la mia de locuitori, s-a decis carantinarea pentru două săptămâni.

Citește și:

Emil Boc, despre carantinarea municipiului Cluj-Napoca: „O asemenea ipoteză nu este exclusă dacă lucrurile se înrăutățesc”

Pe aceeași temă, prefectul județului Cluj Mircea Abrudean a declarat recent că sunt mai mulți factori care se analizează înainte de a lua decizia de a carantina municipiul Cluj-Napoca, aceasta fiind o măsură extremă.

”Legat de posibilitatea carantinarii mun. Cluj-Napoca, vedem evoluția cifrelor în următoarele zile, monitorizam zilnic toți indicatorii din analiza de risc realizată de DSP și vom analiza când se va impune, daca va fi cazul. In evaluarea pe care o facem, ținem cont de mai multi factori: Nr teste zilnice, Nr decese, Nr paturi ATI disponibile, capacitate medicala de răspuns. De asemenea, ținem cont de măsurile deja luate și de faptul că efectul acestora se poate observa intr o perioada mai lunga de timp, precum și de faptul că prin HG 935/2020 au fost impuse noi restricții. Toată lumea trebuie să înțeleagă că dacă nu limităm la maxim deplasările și interacțiunea socială, daca nu respectam întocmai regulile sanitare, în ritmul actual de creștere, nu vom putea evita carantinarea, care este o măsură extremă. Noi ca autorități facem tot posibilul sa nu ajungem la carantină, dar avem nevoie de ajutorul cetățenilor, altfel efortul tuturor este în zadar”, a declarat Abrudean.

În ultimele 24 de ore în județul Cluj au fost înregistrate 586 de cazuri noi, iar în județul Sibiu, 470 de cazuri. La nivel național numărul cazurilor noi din ultimele 24 de ore este de 9.489. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 20 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 22 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 24 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE