In vizor

Sindicaliștii din IPJ Cluj cer angajarea a încă 10-15 agenți pentru fiecare secție

Scris de 209

Polițiștii din Cluj sunt prea puțini și sunt în permanență expuși pericolelor. În orice clipă,  un om al legii poate deveni el însuși  o victimă. Exact cum s-a întâmplat în 20 iulie, în Suceava, unde un polițist a fost ucis. Sindicaliștii spun că la fiecare secție de poliție din Cluj ar mai fi nevoie de încă 10-15 angajați:

„Sunt insuficienți agenți de poliție pentru a patrula câte doi, așa cum zice Ordinul 26, în vigoare. Noi vrem ca cei care conduc destinele acestui minister și prim-ministrul să încadreze din sursă externă, să facă școlile de poliție de 6 luni de zile, așa cum sindicatul a cerut, academiile de poliție de un an, pentru că noi nu pregătim în academii polițiști, noi  pregătim juriști”, a declarat Constantin Mandache, prim-vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție. 

Pe lângă că sunt puțini, polițiștilor clujeni nu le sunt asigurate nici condițiile de muncă. Lucrează în secții  pe care și le zugrăvesc singuri și patrulează cu mașini mai vechi de 10 ani. Cel puțin asta susțin cei care le apără drepturile:

„Rușine celor care conduc Poliția Română, că noi, pe la posturile de poliție, în orașele mari, avem încă mașini de 11 ani, la care se cumpără piese ieftine și se pun la mașini. Nu mai vrem așa ceva!”, a declarat Constantin Mandache.

După ce, în data de 20 iulie, un polițist din  Suceava a fost ucis cu un cuțit, sindicaliștii au cerut întâlniri cu ministrul de Interne și cu premierul ca să negocieze angajarea mai multor agenți în sistem.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 16 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 18 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 20 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 22 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 22 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE