Eveniment

Și profesorii chiulesc de la examen. BONUS: Profesorii acuză că subiectele de la examenul de titularizare sunt prea grele

Peste 86% din candidaţi s-au prezentat la proba scrisă a concursului de titularizare în învăţământul preuniversitar, a anunţat joi Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educaţiei, la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 13 iulie, în 104 centre, s-au prezentat 27.148 de candidaţi (86,10%) dintre cei 31.531 de candidaţi cu drept de participare la această probă. Nu s-au prezentat 4.383 de candidaţi.

Din promoţia de absolvenţi ai anului 2022 au fost prezenţi 4.463 de candidaţi.

2.223 (8,19%) de candidaţi dintre cei prezenţi s-au retras (2.116 candidaţi din motive personale şi 107 din motive medicale). 15 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă şi nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul şcolar 2022 – 2023.

Au fost transmise către cele 12 centre de evaluare (constituite pe discipline, la nivel naţional) 24.862 de lucrări (16 lucrări au fost anulate la centrul de examen).

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 19 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe http://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00, respectiv în data de 20 iulie, până la ora 12,00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menţionat în data de 27 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare şi nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare, se precizează în comunicat.

BONUS: Mai mulți profesori candidați care au participat la examenul de titularizare s-au plâns de faptul că subiectele au fost mult prea dificile

Prezenți la concursul național de ocupare a posturilor didactice pentru angajare în învățământ, unii dascăli au declarat că au fost nevoiți să renunțe, imediat după ce au văzut subiectele.

Deși încearcă de mai bine de 10 ani, profesorii nu pot face față examenului de titularizare

”Pentru mine a fost greu. Nu am căzut pe subiect, și ca să nu pierd nota de anul trecut m-am retras de una singura. Am ajuns la gradul 1 dar nu trec de pasul asta. Dau examen de 12 ani! Am dat definitivatul, gradul 2, gradul 1 și nu trec de asta”, a spus una dintre candidate, pentru reporterii Observator.

Examenul a început joi la 9:00 dimineața, iar concurenții au avut la dispoziție 4 ore pentru a rezolva cerințele

Unii au părăsit sala, în timp ce alți concurenți au afirmat că au rezolvat, cu ușurință, toate probele.

Cu toate acestea, cei mai mulți profesori au subliniat că examenul este mult prea greu.

”Subiectele au fost ușoare, dar eu am renunțat”, a spus, de exemplu, o femeie care aspiră să fie dascăl. Potrivit sursei citate, femeia a părăsit sala de examen, după ce a văzut ce subiecte au picat.

Proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar (titularizare) s-a desfășurat miercuri, 13 iulie.

Directorul Bibliotecii Naționale: ”O bună parte dintre profesori sunt, dacă îi scuturi puțin, la fel de analfabeți”

”A venit peste noi o generație de eșuați, care sunt într-atât de modest mobilați încât să nu dea bacalaureatul? Sau este lipsa de motivație a profesorilor care se transformă într-o lipsă de motivare a elevului? Riscul este decăderea noastră, ca societate. Nu există o rețetă mai directă în a submina o societate decât aceea de a banaliza educația, de a te mulțumi cu generații de oameni mediocru pregătiți. Asta este rețeta clară și directă de a submina o societate: dă-i o educație proastă și o să vezi rezultatele. În 30 de ani, devin o masă de manevră și o masă de sclavi”, ca oncluzionat Directorul Bibliotecii Naționale, într-un interviu din 4 iulie 2022.

Exit mobile version