Din oras

Şi ei sunt clujeni: 52 de copii din Pata Rât s-au trezit la 6:30 ca să meargă la şcoală cu autobuzul şi s-au oprit să se spele

Departe de şcoala unde Emil Boc şi-a ţinut tradiţionalul discurs de la deschiderea anului şcolar, 52 de copii din Pata Rât au început şi ei şcoala. S-au trezit la 6:30 şi s-au urcat într-un autobuz CTP, cu ajutorul echipei ADI Zona Metropolitană Cluj.

Foarte important, înainte de a ajunge la şcoală, au oprit într-o „staţie” neobişnuită pentru clujenii de pe centru. Au oprit să facă duş, că ei n-au luxul apei curente la Pata Rât.

„Astfel, prima destinație a fost Centrul de Zi „Țara Minunilor”, din cartierul Someșeni, acolo unde copiii au făcut duș și s-au schimbat în hainele de școală. Asta pentru că familiile care locuiesc în barăcile din Pata Rât nu au apă curentă. De acolo au plecat la Școala Gimnazială „Traian Dârjan”, unde au avut parte de desene animate, asta pentru că luni școala a început la ora 10.00. Cu același autobuz, copiii au fost duși acasă. Copiii care sunt în grija echipei ZMC, formată din Anca, Linda, Angel și Daniel, au vârste cuprinse între 5 şi 15 ani, potrivit celor de la ADI Zona Metropolitană Cluj. Până în anul 2014, când ZMC a început munca în Pata-Rât, rata școlarizării elevilor din comunitatea din „Rampă” era minimală. Acum este mult îmbunătățită”, scrie cluj24.ro.

În discursul de la deschiderea anului şcolar, Emil Boc a folosit expresia „copii digitali”. Suntem curioşi în ce categorie intră copiii care trebuie să oprească pentru a se spăla înainte să ajungă la şcoală.