In vizor

Si director si sef al Consiliului de Administratie – ilegal sau nu

Unul dintre motivele de razboi intre Consiliului Judetean, respectiv Mihai Sepecan si Aeroport, respectiv David Ciceo este faptul ca directorul Aeroportului detine simultan si functia de presedinte al Consiliului de Administratie, ceea ce, potrivit lui Seplecan si Ordonantei de Urgenta 109/2011, este ilegal. Situatia de la Aeroport nu este singulara. Aceeasi “incompatibilitate” o intalnim si in cazul Companiei de Transport Public, societatea Primariei Cluj-Napoca.

“OG 109/2011 se mentioneaza in articolul 19 ca presedintele Consiliului de Administratie nu poate fi si directorul general al regiei sau societatii. Membru CA ar putea fi director, pentru ca legea nu interzice, interzice doar presedintelui CA. La CTP cand s-a reorganizat din RATUC, datorita caracterului urgent ca sa zic asa al demersului s-a invocat ca temei legal Legea Societatilor Comerciale, si s-a stabilit ca dupa expirarea perioadei tranzitorie de aproximativ un an de zile sa se deruleze selectia membrilor CA, conform Ordonantei 109/2011, care e in desfasurare, este o comisie de consilieri locali formata. Acolo, odata selectati membri CA conform Ordonantei, se va solutiona si acolo situatia aceasta pe legea existenta. Dupa ce se selecteaza noii membri ai Consiliului de Administratie”, a explicat pentru Ziar de Cluj Radu Moisin, jurist si consilier local.

In ceea ce priveste cearta dintre Seplecan si Ciceo, Moisin nu se implica.

“Dati-mi voie sa nu ma pronunt in situatia de la Aeroport. Acolo am vazut ca o parte invoca aplicabilitatea OG 109/2011, cealalta parte sustine aplicabilitatea cu prioritate a unei Hotarari de Guvern, spun dumnealor, speciala in domeniu; eu nu sunt in masura sa apreciez care dintre cele doua au prioritate, nu sunt consilier judetean. Am vazut ca fiecare parte are un act juridic pentru a-si sustine pozitia, dar eu nu pot sa impart pe speta aceasta dreptate, sa zic asa, nu sunt consilier judetean”, a spus acesta.

Daca Seplecan invoca Ordonanta mentionata, Ciceo se apara spunand ca detinerea simultana a celor doua functii este conforma cu legislatia in vigoare. Cearta celor doi a ajuns inclusiv pe masa prefectului, cand directorul de la Aeroport l-a parat pe presedintele CJ.

“Am primit o informare, dar nu ne putem implica. CJ trebuie sa vada daca cele doua functii sunt incompatibile sau nu. Ceea ce ne deranjeaza este ca se blocheaza investitiile. Sa mearga in instanta sa transeze problema, daca vreunul se considera nedreptatit. In ceea ce priveste proiectul intermodal, Ministerul (Transporturilor – n.red.) nu vrea sa se implice in scandalul de la Cluj. Vreau sa mediez o intalnire si cu cei de la ADRNV, si cu Primaria pentru ca este un proiect important”, a declarat pentru Ziar de Cluj prefectul Gheorghe Vuscan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *