Din oras

Și cu bilet cumpărat, și dat jos din autobuz, și amendat! Clujenii plătesc pentru nefuncționarea validatoarelor din autobuze

Situațiile în care clujenii nu își pot plăti călătoriile cu autobuzele și tramvaiele CTP sunt frecvente. Compania de Transport Public din Cluj-Napoca pierde bani, iar călătorii își pierd timpul și nervii pentru că, de multe ori, multiplele variante de plată nu funcționează. La plata prin SMS, mesajul de confirmare ajunge cu întârziere, dispozitivele pentru plata cu cardul dau eroare, cardurile de abonament nu pot fi validate și nici biletele.

Dacă unii controlori înțeleg situația și îi lasă pe călători să își continue drumul fără a îi amenda, atunci când este evident că dispozitivele de validare din întregul autobuz sau tramvai nu funcționează, alții fac exces de zel și îi tracasează pe clujeni cu amenzi pe care ar trebui să le plătească firmele care au instalat în autobuze aparatura defectă, și nu călătorii de bună-credință.

Unui clujean i-a fost întreruptă abuziv astăzi călătoria și a primit și o amendă injustă, deși avea bilet. Numai că nu a funcționat validatorul din autobuz. Degeaba există camere de luat vederi în mijloacele de transport în comun, dacă se face abstracție de ele. Buna-credință a călătorilor, în acest cazuri, poate fi ușor dovedită prin vizionarea imaginilor de pe camere – dacă ei au încercat să își valideze biletele și abonamentele, dar nu au reușit pentru că echipamentele din autobuze nu funcționau, ar fi absurd ca tot călătorii să plătească amenzi pentru incompetența celor care au achiziționat și instalat aparatura defectă.

„Am fost până în Florești, când am venit înapoi, m-am urcat în M22, de la Primărie. Am cumpărat bilet, nu a mers compostorul acela, aparatul acela. La 10:15 aproximativ m-am urcat, în intervalul 10:15-10:20 s-a întâmplat totul. Sigur se poate verifica pe cameră.

Și un domn a pățit la fel, pe el nu l-au dat jos. M-au dat jos la Metro, acolo au așteptat jandarmii; m-am legitimat, normal, la jandarmi.

Controlorul nu avea legitimația la vedere. A zis că e 500 amenda, a început să scrie, am zis că plătesc, nu e problemă. Când a văzut că chiar nu zic nimic, a zis că e ok și 50 de lei, dacă am. Mi-a anulat amenda aceea, i-am dat 50 de lei și gata. Mi-a dat această chitanță:

Ideea e că nu e corect, că nu a mers aparatul, bilet am cumpărat, se poate verifica la camere că am încercat să fac biletul și nu a mers.

Nu am putut face poză la legitimație, că nu o avea pusă când a coborât”, a explicat Zsolt B., pentru Ziar de Cluj.

Clujeanul a contestat „amenda” primită sub forma biletului de călătorie eliberat în mijlocul de transport, la suprapreț:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *