Sex

Si barbatii au probleme… cu penisul

Pentru multi barbati dimensiunea si activitatea penisului in actul sexual le poate pune probleme serioase. Iata cateva intrebari adresate specialistilor:
Daca ma masturbez foarte mult, ma afecteaza cu ceva? Am penisul un pic stramb spre stanga, acest lucru imi poate stanjeni viata sexuala? E normal ca testiculul stang sa imi fie mai jos decat cel drept? Polutia nocturna este normala la adolescenti? Am 10 cm lungime la penis, pot sa fac sex? Care sunt zonele erogene cele mai fierbinti ale barbatului?…

 

 

Masturbarea in exces

Masturbarea nu face rau, nu are nici un efect nociv asupra sanatatii, nu provoaca nici o modificare a organelor genitale. Ea nu da deprinderi rele, ci dimpotriva, permite fiecaruia sa-si studieze propriile ritmuri ale reactiilor sexuale. Masturbarea este un mijloc de pregatire pentru activitatea sexuala cu un partener.

 

 

Daca te masturbezi foarte mult, ce se intampla? In domeniul sexualitatii nu exista notiunea de depasire a posibilitatilor. De ce? Pentru ca atunci cand trupul e obosit, dorinta nu se manifesta si, in mod firesc, fara excitatie activitatea sexuala e imposibila. Singura problema pe care o poate ridica masturbarea ar fi de ordin psihologic: absenta partenerului real! Autostimularea exagerata poate sa fie responsabila de prima ejaculare prematura.

 

 

Penisul stramb

Din punct de vedere teoretic, asezarea penisului in chilot strans, sexul violent sau masturbarea prea puternica poate sa duc la aparitia unui penis indoit. Acest fapt nu impiedica viata sexuala; sexul cu un astfel de penis poate fi o experienta unica si absolut de neuitat pentru partenera. De cele mai multe ori nu este nevoie de un tratament pentru indreptare. Dar sexul regulat, frecvent si bland poate ajuta la aducerea penisului la forma initiala.

 

 

Cosuri

Cosurile sau bubele ce pot aparea pe testicole si pe penis pot sa fie o problema medicala. Apelati urgent la un control dermato-veneric si respectati recomandarile medicului pana la tratarea completa a afectiunii depistate (BTS).

 

 

Polutiile nocturne

Pot fi considerate “teste” ale primelor orgasme in adolescenta. Polutia nocturna (eliminarea spermei in timpul noptii), insotita uneori si de orgasm, este un fenomen des intalnit, mai ales printre adolescenti. Fenomenul nu ar trebui sa-i ingrijoreze pe tinerii cu varste intre 10-12 ani, este natural si normal pana la 25 de ani si e determinat de acumularea de secretii in prostata, care se elimina periodic sub aceasta forma pana la inceperea vietii sexuale obisnuite. Frecventa poate fi la 2-3 zile, la o saptamana, dar oricum este obligatoriu ca ea sa apara cel putin o data pe luna. Lipsa acestor polutii este un semn ca procesul de dezvoltare a tanarului nu decurge corect.

 

 

Erectia de dimineata

Este normala, perfecta – zic specialistii! Asta inseamna ca sunteti un barbat sanatos care nu are probleme de erectie. De ce se intampla asa? Se presupune ca in timpul somnului se continua legatura intre creier, sistemul nervos, hormoni si alte substante chimice din trup si reactiile genitale. Si poate si din cauza urinii acumulate peste noapte.

 

 

Probleme cu testiculele

Foarte frecvent, testiculul stang este situat mai in jos, in scrot, decat cel drept. La stangaci, situatia este inversa. De ce? Asa a vrut mama natura si s-ar parea ca prin aceasta pozitionare a testiculelor se evita lovirea lor cand picioarele sunt foarte apropiate. Nu exista nici o legatura intre dimensiunea si pozitionarea testiculelor si performantele sexuale de mai tarziu.

 

 

Micropenie

Un act sexual normal nu poate sa aiba loc daca dimensiunea penisului in erectie este mai mica de 10 cm. Cu 10 cm se ajunge la o patrundere in vagin de jumatate de cm, poate mai mult daca femeia este foarte slaba. Micropenia este de fapt o anomalie genetica. La romani, dimensiunea medie a penisului este de 14-15 cm, in timp ce la asiatici media este de 10-12 cm. Rasa si structura femeilor pot face ca marimea penisului sa fie suficiente pentru un act sexual normal.

 

 

Zone erogene

Exista cateva zone la barbati care le “aprind” si mai puternic dorintele sexuale. Iata cele trei zone “fierbinti” ale barbatilor:

 

 

1.    Primul punct este situate intr-o zona sensibila situate chiar la radacina penisului, in zona in care aceasta se uneste cu scrotul. Atunci cand este atins acest punct fierbinte, poate produce senzatii de extaz barbatilor. Este de fapt o aglomerare sau nod de terminatii nervoase si extrem de sensibila cand este excitata.

 

 

2.    Al doilea punct este zona situate intre testicule si anus (zona perineala). Femeile trebuie sa stie ca stimularea acestui punct poate produce mai multa placere si pentru ele, pentru ca erectia partenerului va dura mai mult. Este un punct sexual sacru pentru barbati. Poate produce o placere extrem de intensa, daca este atins cu tandrete sau fermitate, la apogeul actului sexual.

 

 

3.    In fine, al treilea punct “fierbinte” este prostata – situat sub vezica urinara a barbatilor, care poate fi stimulata fie prin presarea perineului in zona aratata mai sus, fie prin masajul peretelui anterior al anusului.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *