Sex

Si baietii se masturbeaza, nu-i asa?

Un alt lucru care face ca barbatul sa ejaculeze si/sau sa aiba un orgasm este masturbatia, care inseamna atingere sau mangaiere repetata a organelor sexuale. Unii termeni populari pentru masturbatie sunt “a te juca cu pasarica”, “lucrul manual” sau “a face laba”.

Daca barbatul sau baiatul se masturbeaza mult timp, el are de obicei un orgasm. Dar nu intotdeauna; uneori, el inceteaza masturbarea inainte de a ajunge in acest punct. Sau, daca de curand a avut un orgasm si incepe iar sa se masturbeze, el nu poate avea alt orgasm pana cand corpul nu se odihneste. La putin timp dupa ce a avut un orgasm, penisul devine moale. Chiar daca se masturbeaza si nu are orgasm, erectia se va mentine un timp. Un baiat se poate masturba pana la orgasm inainte sa ajunga la pubertate, dar nu ejaculeaza pana cand testiculele sale nu incep sa produca spermatozoizi. Multi baieti nu se masturbeaza pana la pubertate, cand incep sa produca spermatozoizi. Acesti baieti au primul orgasm odata cu prima ejaculare.

Prima ejaculare are loc de obicei la varsta de 13-14 ani. Dar unii baieti ejaculeaza inainte de aceasta varsta, iar altii nu au ejaculari pana la 15 ani, sau mai tarziu. In cazul altor baieti, prima ejaculare are loc ca rezultat al masturbarii. La altii, prima ejaculare se produce in somn. Aceasta se numeste a avea un “vis umed” sau ejaculare nocturna.

Majoritatea baietilor (si barbati) se masturbeaza. Totusi, nu chiar toti. E normal sa o faci sa sa nu o faci. Nu este obligatoriu si nu se poate impune sau interzice din afara.

Unii barbati incep sa se masturbeze in copilarie si pot continua toata viata sau nu o mai fac. Altii incep in timpul pubertatii; altii doar mai tarziu si sunt unii care nu se masturbeaza niciodata.

Oamenii considera ca cei care se masturbeaza sunt doar persoane care nu au inceput inca viata sexuala. Ei cred ca odata ce ai inceput sa ai raporturi sexuale, incetezi sa te masturbezi. Nu este adevarat. Multi barbati casatoriti, ca si necasatoriti, se masturbeaza, chiar daca au o viata sexuala normala.

Dar si fetele si femeile se masturbeaza. Desigur, femeile nu ejaculeaza sperma ca barbatii, dar organele lor genitale se umezesc cand se masturbeaza. Aceasta este din cauza ca glandele din vulva si vagin produc lichide cand femeia se excita sexual.Unele glande feminine produc un jet de astfel de lichid in momentul in care au un orgasm.

Cat de des se masturbeaza baietii? Depinde de baiat. Unii se masturbeaza de cateva ori pe zi; altii 1-2 ori; altii 1-2 ori pe saptamana. Unii baieti se masturbeaza mai des, altii mai rar, iar altii nu se masturbeaza niciodata. Nu exista indicatii despre cad de des te poti masturba; se recomanda insa sa nu exagerezi.

Masturbatia nu este daunatoare in nici un fel. In timpul generatiilor trecute, oamenii credeau ca se pot intampla lucruri teribile daca te masturbezi. Se spunea ca daca o faci iti cresc negi pe nas, iti creste par in palma, ai fata palida, cosuri, poti orbi, iti scade inteligenta, devi idiot si nebun (pentru a aminti doar cateva dintre consecinte). Astazi stim ca niciunul din aceste lucruri nu este adevarat.

Chiar daca oamenii nu mai cred aceste povesti, ideea ca masturbatia poate fi daunatoare persista inca. Astazi unii oameni cred ca daca te masturbezi prea mult, iti vei “consuma” toti spermatozoizii. Dar nu e chiar asa; corpul produce constant milioane de spermatozoizi in fiecare zi. Nu ai cum sa-i consumi pe toti.

Altii cred ca masturbandu-te prea mult, iti ranesti penisul sau organele sexuale. Iarasi, acest lucru nu este adevarat. Daca te masturbezi si ejaculezi deseori, penisul e posibil sa te doara de atata frecat, dar in afara de aceasta, masturbatia nu iti poate dauna.  De fapt, nici nu poti sa te masturbezi si sa ejaculezi prea mult. Corpul isi fixeaza propriile limite. Daca un baiat se masturbeaza mult, dupa un timp penisul lui nu se mai intareste. El trebuie sa se odihneasca un timp indelungat sa poata avea o alta reactie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *