Vocea ta

Si-a dus in urma cu o saptamana mama la spital deoarece avea glicemia ridicata. Iar acum se pregateste sa o inmormanteze

Adrian si-a dus in urma cu o saptamana mama la spital deoarece avea glicemia ridicata. Iar acum se pregateste sa o inmormanteze.

Femeia, care a ajuns pe picioarele sale la spital, a ajuns de luni pana joi, sub atenta supraveghere a personalului medical, „o leguma”, asa cum chiar fiul sau spune.

Mesajul lui Adrian este unul cutremurator. Si il redam integral, cu acceptul sau.
 
„Mama este acum la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca pana maine. Au cerut hainele sa o imbrace cei de la IML nu cei de la pompe funebre sa nu se vada cum au ciopartit-o sa acopere diagnosticul de deces gresit al doctorilor de la Medicala 2 din Cluj.

Am mers la toti din conducere sa nu-i faca autopsie dar au refuzat cererea mea.

Am dus-o pe mama pe picioare cu glicemie ridicata si a decedat dupa 5 zile. Am fost de fata cand a decedat. A decedat deoarece i-au pus Sambata grilaj de fier sa nu coboare din pat, s-a enervate foarte tare deoarece vroia sa mearga acasa iar doctorii nu au lasat-o si a facut infarct.

Am internat-o Luni, mergea era bine. Joi era o legume cand am vazut-o si primea anticoagulant. Doctorii nu mi-au spus dar Miercuri era scris in fisa ca a cazut din pat si au gasit-o pe jos, cand am intrebat si infirmierele stiau dar doctorii nu mi-au spus. A devenit o leguma din femeie care se putea deplasa; spunea ca o doare capul, spatele si umarul. I-au dat Xanax pentru durere. Eu o ridicam sa stea pe marginea patului sa se miste putin. Tot Miercuri a venit un individ care a apasat-o foarte tare mi-a sus mama, probabil sa vada daca nu avea fracturi de la caderea din patul inalt care era pe roti.

Miercuri dupa ce a a cazut din pat i-au facut ecografie si au scris ca se pare ca este un cheag de sange in inima si i-au dat continuu anticoagulant. Joi au facut din nou ecografia iar cheagul de sange din inma a disparut si nu a mai primit anticoagulant. Eu zic ca nu de la cheagul de sange a primit anticoagulant ci de la caderea din pat, doctorii au crezut ca de la lovitura ar putea avea un cheag de sange la cap. Am cerut sa i se faca mamei un RMN dar au spus ca este imposibil.

Sambata a decedat de infarct, dar cei de la IML au spus ce vroiau doctorii de la Medicala 2, cheagul de sange s-a deplasat la plamani si a decedat, care este o mare minciuna. Adica exact cand s-a enervat mama a venit cheagul de sange(care nu a existat niciodata) si a facut embolism pulmonar.
Mi-au spus ca autopsia dureaza putin dar s-a prelungit la o zi si inca nu s-a terminat.”

Adrian este matematician si le-a dedicat parintilor sai, in memoriam, descoperirile sale, despre sine, transpuse in limbajul pe care il iubeste: cel matematic.


Ziar de Cluj a inaintat o solicitare catre unitatea medicala, pentru a afla ce s-a intamplat cu pacienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *