In vizor

Și a doua blondă a lui Boc, Cynthia Curt, este bine-mersi în curtea Guvernului

Scris de 549

Cynthia Curt, una dintre protejatele lui Emil Boc, ocupă un post călduț în cadrul Secretariatului general al Guvernului. Aceasta este Inspector guvernamental, dar își păstrează și postul de la UBB. Cum ambele funcții îi aduc venituri importante, probabil că naveta Cluj-București nu este un efort prea mare, mai ales acum că activitatea de la Universitate are loc doar online.  

Potrivit declarației sale de avere din 2020, Cynthia Curt (Deaconescu după căsătorie) obține un venit de 62.269 lei de la UBB și 70.432 de lei de al Secretariatul Guvernului. Soțul său, Cătălin Deaconescu, lucrează la Societatea Energetică Electrică 65.472 lei. El a fost și consilier general al Municipiului București, funcție din care a obținut 47.460 lei.  

Cynthia Deaconescu are un apartament în județul Bihor achiziționat în 2000. Ea conduce o mașină Toyota din 2016.  

În octombrie 2019 a vândut titluri participare BT Asset Management în valoare de 77.339 de euro. Ea are mai multe conturi deschise la bănci în care a acumulat aproximativ 27.000 de lei. În ceea ce privește creditele, familia Deaconescu are datorii în valoare de aproximativ 47.000 de lei. 

Cynthia Curt și-a început ascensiunea în funcții publice având susținerea lui Emil Boc, a cărui asistentă a fost în perioada când acesta preda la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Ulterior în 2005 a fost numită subprefect de Cluj. După ce PDL a dispărut de la guvernare, Cyntia a devenit inspector guvernamental pentru ca apoi, în 2009 să fie cooptată în echipa premierul Boc, ca și consilier de stat. În 2011 Cyinthia Curt a fost numită consul general al României la Barcelona, deși nu făcea parte din corpul diplomatic. În același timp ocupa și funcția de președinte al Consiliului Național de Integritate.  

Boc a fost principalul susținător al Cynthiei pentru numirea ei în postul de consul. 

„O persoană care a lucrat 12-16 ore pe zi ca și consilier într-un cabinet important, fără beneficii substanțiale, trebuie privită exact cum este”, declara Boc la acea vreme. 

Un an mai târziu ea fost retrasă din funcția de consul și a reocupat postul de inspector guvernamental. 

Cynthia a fost dată afară de la Guvern de către Victor Ponta în 2013, însă a revenit pe funcția de inspector guvernamental în 2015, post pe care îl ocupă și în prezent.  

Cynthia Curt este lector universitar în cadrul departamentului de Științe Politice a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. 

„În prezent predă cursurile Romanian Political System, Drepturi şi Libertăţi Publice în România, la linia română şi engleză, Sistem constituţional şi instituţii politice, precum şi cursul Integritate publică. Regimul constituţional al incompatibilităţilor şi conflictelor de interese. Pe lângă activitatea academică, Cynthia Carmen Curt are titlul de avocat definitiv al Baroului Cluj, iar în decursul ultimilor ani a ocupat funcţii publice în administraţia publică centrală, precum cea de subprefect, consilier de stat, consul general, preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate şi inspector guvernamental”, potrivit descrierii de pe site-ul Facultății de Științe Politice.  

Recent în atenția publică a ajuns și cealaltă blondă a lui Boc, Ștefania Ferencz, despre ascensiunea căruia Ziar de Cluj a scris nenumărate articole:

Citește și:

“Libertatea” confirmă anchetele Ziar de Cluj: “Ştefania Ferencz, de 20 de ani abonată la funcții la stat, consilii de administrație și mii de euro pe lună”. Lăcomia favoritei lui Boc depăşeşte orice imaginaţieULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 15 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 17 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 17 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 17 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 17 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 18 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 18 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 19 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 20 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 20 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE