Focus

Shaormeriile din Cluj, verificate de inspectorii OPC! 24 kg de carne retrase din comerț și amendă de 30.000 de lei

Scris de 1,609

Inspectorii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Cluj au realizat o serie de verificări în unități de alimentație publică de tip Fast Food și Shaormerii din județul Cluj. Astfel, în urma unui control efectuat în data de 22 mai, inspectorii OPC au identificat un operator economic la care s-au descoperit mai multe deficiente. 
 
-produse cu data durabilitatii minimale depasita cu pina la 45 zile (carne porc lucru )
-produse cu modificarea starii termice, care nu aveau nici un element de identificare caracterizare ( piept de pui, ceafa de porc )
-produse preparate cu schimbare stare termica ( carne vita, carne porc, produse care inainte de congelare au fost fierte )
-frigidere in care erau depozitate produsele, prezentau suprafete cu pete de rugina in exces
-frigiderele prezentau glazura de gheata in exces, neputindu-se identifica produsele depozitate din cauza ghetii
 
Ca urmare a acestor deficiente, operatorul economic prestator de servicii a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 30.000 lei, iar cantitatea de 23.93 kg produse au fost oprite definitiv de la comercializare. Totodata s-a dispus masura opririi temporare a activitatii din blocul alimentar pana la remedierea deficientelor, se arată în Comunicatul OPC.
 
Verificarea operatorilor economici din alimentația publică, din județul Cluj, reprezintă o măsură de prevenire a intoxicărilor datorate produselor neconforme din unitățile de tip Fast Food. Iar aceste acțiuni nu sunt decât un rezultat al decesului unui copil, înregistrat săptămâna trecută în Capitală, după ce ar fi mâncat shaorma la o unitate de alimentație publică.
 
Părinții și copilul au ajuns săptămâna trecută la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș pentru că acuzau stări de rău după ce au consumat shaorma la un fast food din București. Copilul a decedat în spital, iar analiza preliminară făcută a indicat drept cauză a morții intoxicarea cu o substanță necunoscută.
 
Procurorii au cerut o expertiză de specialitate din partea medicilor legiști București și așteaptă rezultatul pentru a stabili care este următorul pas în anchetă. De asemenea, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru moarte suspectă.
 
Din păcate, din cauza lacunelor legislative, chiar și în urma constatării neconformităților de către Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Cluj, numele operatorilor economici care comercializează produse alimentare degradate și care pun în pericol sănătatea consumatorului, nu poate fi făcut public.
 
După cum vă puteți da seama, întreaga responsabilitate le revine consumatorilor. Atenția și vigilența, în materie de alimentație publică, rămân criterii prioritare, atunci când vine vorba de a mânca în oraș. 
 
carne de porc congelată

carne de vită

frigider cu pete de rugină

interior congelatorULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 12 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE