Reportaj

Sfantul Efrem, ocrotitorul Clujului, repara calculatoare si tamaduieste constipatia

Scris de 5,617

Sfanta Tatiana ocroteste Craiova si toata Oltenia, Sfanta Parascheva ocroteste Iasiul si toata Moldova, Sfantul Dimitrie Basarabov ocroteste Bucurestiul si toata Muntenia… Clujul si Ardealul de Nord  se afla sub protectia Sfantului Efrem cel Nou, cel care vindeca piatra la rinichi, constipatia, coma datorata drogurilor, ajuta la procese si repara calculatoare.

Abilitatile sfantului sunt cat se poate de justificate in secolul vitezei, in orasul comoara in care se judeca, anual, mii de procese, in centrul universitar plin ochi de studenti care aluneca usor pe panta pacatului cu alcool si droguri. E un sfant mai apropiat de varsta noastra; prima lui aparitie a fost in 1950. De atunci, zeci de clujeni jura cu mana pe biblie ca l-au vazut, ca i-a ajutat in sesiune, ca a intors tati orbiti de alte femei acasa, ca a recuperate fisiere compromise de pe calculatoare stricate.  

Epitrahilul Sfantului Efrem cel Nou de la Nea Makri, a ajuns, anul trecut,  la marginea Clujului, in Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului din Floresti. De atunci, sute de credinciosi s-au rugat in fata micului altar facator de minuni. Iar Sfantul Efrem nu i-a deznadajduit; cei care s-au rugat la el s-au vindecat de boli incurabile, au reusit la examene, au izbandit in procese, au fost salvati de la sinucidere, au fost izbaviti de droguri si au rezolvat probleme legate de programe si calculatoare, dupa cum se arata in marturisirile trecatorilor.

“Alte persoane care aveau probleme mai dificile de rezolvat, i-au promis Sfantului Efrem cel Nou diverse daruri – flori, ceara curata, candele etc., iar Sfantul Efrem i-a ajutat la scurt timp dupa ce i-au facut promisiunea”, scrie chiar pe blogul oficial al sfantului.

Maria din Cluj-Napoca povesteste ca Sfantul Efram cel Nou a ajutat-o, in urma cu doua luni, intr-una dintre cele mai grele perioade din viata ei: la examenul de licenta, cand era epuizata de oboseala si, pe deasupra, indragostita lulea de un baiat care ii ignora mesajele. Patima pentru baiat, invartosarea, spune ea, au disparut dupa ce s-a rugat intens, iar examenul a fost floare la ureche: l-a trecut cu nota 9.

“Dintre cele trei discipline la Politici de marketing nu am invatat deloc, am citit doar un capitol, iar la testul grila am pus fie la nimereala, fie gandindu-ma putin ce ar putea fi corect”, marturiseste ea acum.

Sfantul Efrem, informaticianul

Una dintre cele mai mari minuni ale ocrotitorului Clujului s-a intamplat, insa, anul trecut. Dupa cum scrie chiar in cartea in care se povestesc reusitele sfantului, “o persoana lucra pe computer intr-un fisier mare, de 750 MB; lucrase de dimineata pana pe la ora 16:30. La un moment dat a rectificat o greseala din fisier, dar, in acel moment, programul a afisat “internal error: bad record index”, dupa care s-a inchis automat. A incercat de mai multe ori sa redeschida fisierul, dar in zadar: nu a reusit”.

Apoi, omul si-a adus aminte ca Sfantul Efrem cel Nou din Nea Makri l-a mai ajutat odata tot intr-o problema informatica. “Asadar, s-a rugat Sfantului Efrem cel Nou si a facut de trei ori Semnul Sfintei Cruci peste computer. Spre marea sa uimire, nu numai ca a reusit sa deschida fisierul, ci a putut sa stearga integral sectiunea corupta”, se arata in marturisirile credinciosilor.

Ajuta si in procese, cu siguranta

Preotul Anastasie Berbecel de la Manastirea Floresti-Tauti e tare mandru de achizitie. Dupa slujba, ne sopteste ca foarte multi credinciosi care apeleaza la ajutorul sfantului sunt care nu pot avea copii, care au diferite boli sau probleme.

“Patrafirul lui a venit la Floresti anul trecut, ca moastele nu se impart. Trupul sfantului e intreg, la o manastire de langa Atena. Din cand in cand, i le schimba vesmintele si se impart la credinciosi”, spune el si arata cu mana catre micul altar care i-a fost ridicat in dreapta bisericii.

Daca dorim sa apelam la el, cu drag, ne zice omul Domnului, care ne asigura ca minunile se indeplinesc dupa 40 de zile de citit paraclisul sau acatistul sfantului.  

“Mult ajutor si multe binefaceri vin de la Sfantul Efrem. Ajuta si in procese, cu siguranta, la tot felul de nevoi. S-a aratat oamenilor chiar in chip vadit si i-a ajutat”, ne spune el cu incredere. “Puteti sa-l chemati in rugaciune, va dau binecuvantarea sa cititi paraclisul sfantului Efrem cel Nou 40 de zile si dupa aia mai veniti si mai povestim”, incheie el.

E saptamana mare si nu prea are timp de povesti, ne asteapta alta data, cand e mai putin aglomerat. Atunci, o sa ne putem ruga si la moastele Sfantului Ioan Rusu, care nu e expus in biserica, dar care poate fi scos pentru o scurta inchinare.

Foto: Eugen OlariuULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 20 hours In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 20 hours In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 21 hours General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 2 days In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 2 days Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

TOP CITITE