Afacerea zilei

Sezonul studentesc incepe cu un MENIU NOU la Apartament 1

1 octombrie nu marcheaza numai debutul noului an universitar, ci si un nou inceput pentru Apartament 1 Bistro&Bar! “Barul din vecini” ii asteapta pe studenti si nu numai cu 12 feluri noi de mancare, la care se adauga majoritatea celor deja consacrate, imbunatite si aranjate, cu un “look” mult mai atragator, ca doar e vorba de colectia de toamna-iarna .

Bucataria mediteraneana isi face simtita prezenta mai mult ca oricand in noul meniu. Unii zic ca s-ar datora obsesiei patronilor pentru Grecia, accentuata in concediul din vara aceasta , altii sunt de parere ca “divini” sunt bucatarii, cei mai multi se feresc sa comenteze de frica lui Paco. E foarte probabil insa ca retetele pentru feluri precum FETA SAGANAKI, GYROS PITA, ZUCCHINI, TZATZIKI sau chiar LEGUME PROASPETE LA GRATAR sa fi fost aflate, de la straini, prin mai multe tipuri de tortura, printre care verbala (specialitatea patroanei) sau chiar politicos-iscoditoare (patronul, binenteles!).

Ceea ce stim cu siguranta e ca barfele sunt adevarate: patroana are o pasiune pentru…nuci si ciocolata! Altfel nu se explica noua SALATA DE PUI, in care se zvoneste ca sunt, pe langa salata verde, ciuperci, sfecla, si struguri si nuci! Imbucurator este insa faptul ca, datorita noului desert- MOUSSE DE CIOCOLATA, certurile dintre “ciocoholicii” si “cheesarii” din Apartament au incetat, desi exista suspiciuni ca vor reincepe in cazul in care vor intervene in disputa si “papanasiotii”. Lupta intre deserturi e stransa!

Nici patronul nu s-a lasat mai prejos: si-a impus (macar) in meniu preferatele- RULOU DE PUI cu GORGONZOLA si COASTE DE PORC, ambele asezonate cu acei frumosi si rumeni CARTOFI AURII de care se teme patroana (cand nu mananca, binenteles, cartofi prajiti). Lovitura de gratie a domnului a venit la final: coastele, ca si toate gratarele de altfel, vor fi servite cu un delicios SOS BARBEQUE, a carui reteta nu vrea sa o spuna nici macar bucatarilor (?!). In incercarea de a afla secretul, se spune ca patroana a tot gustat, pana a mancat aproape o intreaga PAINE DE CASA si s-a apucat sa framante o alta…

Despre celelalte feluri de mancare noi, precum SANDWICH GYROS, PENNE ARABIATA si CIORBA DE VACUTA nu am putut afla nimic pana la aceasta ora. Vom reveni cu detalii.

 

UPDATE: Intr-un moment de luciditate, patroana a dat urmatoarele declaratii:

“Noul meniu de mancare inseamna o mai mare aplecare asupra mancarurilor de origine mediteraneana, dar si o mai clara asezare a Apartamentului in categoria “Bistro”. Astfel, toate preparatele sunt din categoria “gata in maxim 30 de minute”, am scos din meniu tot ce risca sa nu indeplineasca aceasta conditie. Nu e vorba numai de rapiditate, ci si de prospetime: totul se face pe loc, nu avem si nu vrem sa avem mancaruri “prefabricate”.

Am pastrat produsele apreciate, precum pizza si sandwich-urile facute cu aluat de pizza, pastele si deserturile, dar si aici am inovat si am dezvoltat. De exemplu, am introdus doua noi sandwich-uri: cu piept de pui si Gyros sandwich, ambele cu acelasi tip de aluat atat de gustos- pe care de altfel acum il puteti regasi si in PAINEA DE CASA servita la toate felurile.

Meniul de paste s-a imbogatit cu un nou “locatar”: ARABIATA, cu ton, masline si ardei iute, ingredientele mele favorite. Si tot preferata mea, ciocolata, si-a gasit in sfarsit locul in meniu, sub forma unui desert satios, dar racoritor in acelasi timp: mousse de ciocolata cu visine. Mi se pare ca se incadreaza perfect in tabloul creat alaturi de celelalte doua deserturi: cheesecake si papanasi. Tocmai de aceea, am hotarat sa mergem pe acelasi prêt, unic, pentru oricare dintre cele trei: 10 lei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *