Din oras

Sesiunea de la Poli, in desene animate: “Daca ma inscriam la FSEGA eram olimpic!”

Un student in anul 1 la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN) a realizat desene animate “la cald”, dupa prima sesiune la care a participat. Tanarul a urcat filmuletul pe YouTube, iar in doar 3 zile are record de vizualizari. Psihologii clujeni arata ca o activitate complemetara invatului in sesiune ajuta la relaxare, dar poate functiona si ca recompensa.

Vasile Andrei Varga are 19 de ani si e student in anul 1 la Facultatea de Constructii, specializarea Inginerie Civila, din cadrul UTCN. Tanarul, inspirat de prima sesiune din viata, a realizat un filmulet animat de 47 de secunde pe care l-a postat pe YouTube. Filmuletul are doua personaje si a utilizat cateva cadre dintr-o mostra de animatie de pe internet. In doar trei zile de cand l-a urcat pe retea, parodia „Poli Constructii Cluj – rezultate examene” a strans aproape 5.000 de vizualizari.

“Politemnita” in sesiune

Filmuletul a fost creat in cateva ore, inspirat de stresul din sesiune.

  “Ai picat la Topo si la Geometrie analitica” Si eu care credeam ca o sa pic la analiza”…

“Eram stresat cu examenul la Topo (Topografie) si vineri noaptea l-am facut. Nu aveam de gand sa invat si ma gandeam ce-o sa fie si cum o sa fie daca nu iau examenul. Am facut filmuletul in cateva ore, noaptea, pentru ca nu puteam sa dorm. Eu am pus muzica si textul”, a spus Vasile Varga.

Filmuletul, de aproape un minut, are la baza un desen animat de pe internet si a fost creat intr-un program – Camtasia Studio.

“Are la baza un sample de pe net, iar eu am pus textul si muzica. Sunt chiar surprins ca in doar doua zile a avut aproape 5.000 de vizualizari”, a aratat tanarul student, dupa examenul la Topografie pe care l-a luat.

Proiectele personale, supapa pentru stresul din sesiune

Psihologii clujeni sustin ca proiectele personale pot functiona atat ca o supapa pentru eliberarea stresului acumulat, cat si ca o recompensa.

“O activitate conexa invatatului in sesiune te poate ajuta sa te deconectezi, pentru ca apoi sa duci la bun sfarsit ce ai de facut. Apoi pornesti cu mai multa energie. In acelasi timp, poate functiona ca si recompense, in ideea ca ale o activitate care imi place numai dupa ce mi-am ales o tinta. Stii ca iti vei da o mica recompensa. Incurca doar in masura in care apelezi prea mult si haotic la o astfel de recompense”, a explicat psihologul Oana Pintea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version