Editorial

Servila verigă lipsă a hoțiilor bugetare. PSD a nominalizat un premier al cărui nume apare în trei dosare penale

Râdem și glumim, că așa suntem croiți, ca popor, să facem haz de necaz în loc să punem mâna pe par. Este modul nostru de-a critica: tăvălitul în sos de limbă (de altfel, și-n sens invers, lauda, tot cu sos de limbă se rezolvă – suntem un popor cam „limbut” din acest punct de vedere). Ieri, întreaga națiune „s-a râs” de propunerea de prim ministru făcută de șeful PSD, Liviu Dragnea. Și contextul național (mai ales cum au exploatat cei de la PSD național socialismul, atât ei, personal – mai moale, mai subtil, mai cu câte un calendar ortodox “ca cadou”, mai cu câte un “Julien și Werner” scrâșnite printre dinți la adresa “străinilor” care ne fură țărișoara, dar mai ales prin brațul lor înarmat PRU), cât și cel internațional (asasinarea ambasadorului rus la Ankara de către un polițist din propria excortă în numele poporului sirian care suferă la Alep și atentatul împotriva ghiaurilor creștini la un târg de Crăciun din Berlin) al numirii unei musulmance cu soț sirian, a fost (este și va mai fi) un mediu prolific pentru tot soiul de glume – mai ales combinat cu “milenara” prietenie și colaborare dintre poporul român și tătarii și turcii veniți după pradă prin locurile noastre. Oricum despre prăduit și prăduitori vorbim.

Șmecher Dragnea. Și mare strateg, având în vedere reacțiile despre care am vorbit, cât mai ales cele prin care tot felul de teroriști ai corectitudinii politice au început să miorlăie ținându-i isonul: e o femeie minunată, cu un CV impresionant, dintr-o dublă minoritate: religioasă și națională – vai ce minunată nominalizare. Nu v-ar fi jenă de prostia voastră de ipocriți jegoși!

Nu avem de a face cu prima femeie prim ministru, minoritară etnic și religios, ci cu o individă din anturajul intim al lui Liviu Dragnea (un condamnat penal), care apare cu numele în trei dosare penale extrem de urâte. Servila lui Dragnea a fost mâna dreaptă a lui Nicușor Constantinescu – în prezent (încă) încarcerat – fostul președinte al CJ Constanța care, împreună cu frații Mazăre, au prăduit și devalizat, sistematic, bugetele locale ale județului și municipiului de reședință. De aceea și apare numele ei în dosarul în care “Porcușor” Constantinescu și-a transformat în taxi pesonal un elicopter ISU – cel cu care s-au prăbușit în lacul Siutghiol salvatorii SMURD. S-au prăbușit și au murit. Ei sunt morți, complicea baronului județean de Constanța este nominalizată premier. Scandalos!

Apoi a fost dusă de nașul Dragnea (că servila madamă este și într-o relație de cumetrie – atât cu Dragnea, cât și cu Constantinescu) în propriul minister – cel cu banii “de dezvoltare”, adică cel de unde se dădeau șpăgile electorale pentru baronii locali sub formă de “investiții” și “dezvoltare” județeană. Poate ați uitat cum, în 2015, nici o UAT din județul Cluj care nu avea primar PSD nu a primit nici măcar 1 leu de la ministerul condus de Dragnea. Ei bine, o să aibă el grijă să vă readucă aminte.

Așa că, pe relația de cumetrie cu Dragnea, servila nominalizare ca premier a fost audiată într-un dosar DNA privind sustragerea unor acte ale firmei Tel Drum, pușculița nașului în care au aterizat toate economiile făcute din relația acestuia cu baii publici, iar pe relația din ministerul “dezvoltării”, numele ei apare în dosarul lui Duicu, baronul PSD de Mehedinți. Cică (susțin procurorii): „Urmărind să asigure asocierii formate de ROMBIOMEDICA S.R.L. şi AGER LEASING IFN S.R.L. folosul arătat mai sus, în condiţiile în care unii membri ai comisiei de avizare ridicaseră obiecţiuni cu privire la întrunirea condiţiilor legale pentru acordarea avizului, Duicu Ioan-Adrian, prin intermediul lui Shhaideh Sevil, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi Coporan Iuliana-Camelia, director general adjunct în cadrul aceluiaşi minister, a exercitat presiuni asupra membrilor comisiei de avizare, pentru a acorda acest aviz”.

Așa că, dacă speranța de premier a Varanului care acum zace ca președinte la Cotroceni, Klaus Werner Iohannis, ar vrea să-și exercite dreptul de veto cu privire la această nominalizare, ar avea toate argumentele, inclusiv cel al suspiciunilor privind integritatea morală și penală a acesteia. Asta dacă nu cumva mintea sa nu este prea preocupată cu locul în care va trebui să fie obligat să-și petreacă vacanța de Crăciun și concediul de Anul Nou.

Sau, mai grav, asistăm la o piesă ieftină de teatru în care se mimează opoziția și indignarea pe față, iar în culise flăcăii și fetele pe mâna cărora am ajuns prin distilarea votului pe “răul cel mai mic” (până s-a dovedit că nu mai avem nici o cale de întors, fiind în rahat politic corect până la gât), își văd liniștiți de agenda lor. Care nu coincide cu a noastră.

Căci, în pofida celor trei nominalizări în dosare penale, în ciuda relațiilor dubioase cu un pușcăriaș suspendat și cu unul încarcerat, Madam Servil a fost păstrată de către tehnocratul Dacian Cioloș la locul faptei, în guvern, în ministeul lui Vasile Dâncu.

Acestea fiind scrise și, posibil, citite, vă doresc să vă înghesuiți cu spor și să vă călcați în picioare prin magazinele Patriei, nu cumva să nu aveți ce pune pe masă de Sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *