Politica

Se(r)vil Shhaideh, prim-ministru de cumetrie!

Liviu Dragnea a anunțat astăzi mult așteptata propunere a PSD pentru funcția de premier: doamna Sevil Shhaideh, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sevil Shhaideh a preluat portofoliul de ministru de la Liviu Dragnea și este cunoscută drept o apropiată a președintelui PSD. 

„Potrivit Mediafax, Sevil Shhaideh este fina lui Liviu Dragnea și a lui Nicușor Constantinescu. Întrebat cu privire la relația sa cu aceasta, Liviu Dragnea a răspuns:

«Presa a scris și a vorbit multe în aceste zile. Sunt unii cetățeni care lucrează în presă, doamne și domni, care și-au permis să-și bată joc și de unii membri din familia mea care sunt morți, și care, de asemenea, și-au permis să mintă sau să dezinformeze: în religia musulmana nu există termenul de naș. Sunt martori. Atunci când se căsatoresc doi, un bărbat și o femeie, de religie musulmana, sunt unii care participă la acel eveniment și sunt martori. Nu există termenul de nași și fini.

O cunosc pe doamna Sevil cred că de 15 ani, nu numai eu, toți cei care am lucrat în administrația locală. Acolo am fost mai mulți și am fost numiți martori. Nu exista nași și fini.»

Legăturile de rudenie dintre Sevil Shhaideh și Liviu Dragnea, precum și Nicușor Constantinescu, au fost confirmate de senatorul PSD de Constanta, Nicolae Moga, care a declarat pentru Evenimentul Zilei: «A cununat-o Nicușor Constantinescu și s-a băgat și Liviu Dragnea, să nu fie numai un nas.” (hotnews.ro, 20 mai 2015)

Liviu Dragnea a afirmat astăzi, în cadrul declarației pe care a susținut-o, că nu are nicio relație de rudenie cu Sevil Shhaideh.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, în perioada 1993-2007 a fost director al Directiei Sisteme Informatice din Consiliul Județean Constanța, iar apoi, până în 2012, a condus Direcția Generală de Proiecte din CJ Constanța. Aceasta a devenit secretar de stat în MDRAP în 2012, după ce Liviu Dragnea a fost numit ministru și ulterior a preluat portofoliul de ministerial de la Liviu Dragnea.

Această nominalizare reprezintă o bătaie de joc ce arată cât de mult își respectă Liviu Dragnea propriii alegători, nominalizând pentru funcția de prim-ministru o persoană fără competențe pentru această funcție, pe sistemul pile, cunoștințe și relații: „fină”-martor, sluga unui baron local (Nicușor Constantinescu), singura sa competență fiind că va deveni sluga preaplecată a președintelui PSD, Liviu Dragnea. Nu știm de cine crede Liviu Dragnea că își bate joc mai tare, de partidul său, de votanții săi sau de sine însuși. 

Foto: ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *