Din oras

Serviciul de permise și înmatriculări SE MUTĂ ÎN SFÂRȘIT din Gheorgheni

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor situat în acest moment pe strada Albac în cartierul Gheorgheni se va muta în luna noiembrie în Someșeni pe strada Traian Vuia. Prefectul Mircea Abrudean a anunțat mutarea sediului încă de la preluarea mandatului. 

Primarul Emil Boc a anunțat că Primăria a investit 90.000 de euro pentru ca noul sediu al Serviciului de Permise și Înmatriculări să poată funcționa din această luna în noua locație de pe strada Traian Vuia, în clădirea Vămii Cluj.

”Serviciul de permise și înmatriculări este în prezent pe strada Albac. 300-500 de mașini vin acolo zilnic și pun probleme serioase calității vieții locuitorilor din Gheorgheni. Oamenii se deplasează apoi de la serviciul de înmatriculări la o Primărie de cartier pentru a-și achita taxele. Domul prefect va anunța data la care va avea loc mutarea în clădirea Vămii Cluj de pe strada Traina Vuia. Mutarea va avea loc în noiembrie. Am alocat 90.000 de euro pentru amenajarea unei parcări cu 90 de locuri, amenajarea unui trotuar de 70 mp, a unei stații CTP. Autobuzul 8 va întoarce pe sub pasajul Dezmir și va prelua călătorii din fața noului sediu. A fost amenajată o trecere de pietoni în proximitatea stației, iar pe partea opusă vor fi firmele care întocmesc actele”, a declarat Boc într-o conferință de presă.

Un alt avantaj al noului sediu va fi amenajarea unui birou unde vor fi plătite toate taxele și impozitele aferente înmatriculării și radierii autovehiculele, dar și cele pentru permisele auto. 

”În interior va exista și un birou pentru achitarea taxelor aferente înmatriculării sau radierii mașinilor, pentru a nu mai fi nevoiți să se deplaseze la primărie. În aceeași locație Primăria va pune la dispoziție patru funcționari. Nu mai trebuie să mergi dintr-un capăt în altul al orașului pentru că în aceeași clădire se rezolvă toate problemele de permise și înmatriculări. Am reușit să eliminăm din Gheorgheni o aglomerație nenecesară, mai ales în condițiile legate de pandemie”, a mai declarat primarul Emil Boc.

În luna iunie, Alin Tișe anunța și el mutarea Serviciului de Înmatriculări în clădirea unde va fi amenajată noua parcare de tip park and ride. Cum acest proiect nu a fost demarat încă, s-a rămas la ideea inițială, iar Serviciul va funcționa în clădirea Vămii Cluj. Mutarea sediului a fost promisă de fiecare prefect, însă nimeni nu a reușit până acum. Așteptăm și noi să vedem minunea. 

Potrivit prefectului, noua locație ar rezolva și problema modului în care este organizată examinarea practică a celor care doresc să obțină permisul de conducere. 

”Am rezolva problema și din punct de vedere al examinărilor. Cei care vor să dea examenul pentru permise pentru proba de trseu pleacă din parcarea de pe strada Plevnei. Se adună sub cerul liber și așteaptă să vină examinatorii. Aceștia iau tabelul, strigă, poate că unii nu aud, sunt săriți, există ptobleme în acest sens. Există posibilitatea ca traseele să fie readaptate iar oamenii să aștepte tot la sediul vămii unde zona de așteptare permite”, explică prefectul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *