Editorial

Serviciile secrete romanesti si straine au votat vartos pe 9 iunie. Ciuca si Iohannis – planul contra lui Boc. Americanii au umblat la 3 orase-simbol. Ce am prevazut si ce a iesit

Am așteptat câteva zile rezultatul alegerilor, mă refer la cel oficial, pentru că, va zic cu mana pe inima: ca niciodată în ultimii 10 ani, în mod suspect de această dată, ele au apărut mai târziu ca de obicei.

 

O să spuneți că au fost cinci buletine de vot, iar eu o să vă spun că ceva s-a întâmplat duminica în unele zone din România, câtă vreme atunci când discutam macar si despre cele mai mari primării din provincie, acum patru sau opt ani, la ora 01:00 noaptea știam cu precizie cine a pierdut și cine a câștigat.

In 2024, mumu.

Nu e doar impresia mea ca “s-a intervenit” la aceste alegeri. Si colegul Andrei Gusa a amusinat cateva “inadvertente” intr-un text excelent pe care vi-l las la finalul acestui articol.

Prima parte a analizei mele mai complexe se va referi la europarlamentare unde din start trebuie să discutăm despre patru surprize imense.

 

Prima este scorul extrem de slab al AUR. Per general. Simion a ratat cu brio tinta de 20 la suta si ar fi trebuit sa isi dea demisia.

 

A doua surpriză este scorul extrem de slab al AUR în diaspora, a treia surpriză este intrarea în Parlamentul european a istericei de Șoșoacă, a patra este reusita ciudata a ternului Nicu Stefanuta. Rateul papagalului politic Dacian Cioloș nu este o surpriza.

Marcel zambeste, dar nu e zambetul lui

Până să discutăm despre toate acestea, se cuvine să acordăm Cezarilor ce e al Cezarilor, că, de data asta, sunt doi: Ciucă și Ciolacu cu partidele pe care le conduc într-o alianță mincinoasă de la un capăt la altul. De ce spun mincinoasă? Fiindcă dacă era o alianță reală, PSD și PNL aveau un candidat comun, prin Gabriela Firea. Fără Burduja, câștigau Capitala cu Gabriela.

Dacă erau intr-o alianță serioasă, Ciolacu si Ciuca ar fi ținut o conferință de presă comună în fața televiziunilor, doar că acești doi băieți ne mint si când respiră când vorbesc despre uniunea aliantei in timp ce sclavii lor politici se carotează pe unde pot la județe, primarii și la sectoare.

Duminica seara am fost mințiți că alianța a luat la europarlamentare 53%. E doar 47 %.

Dar nu e o alianta reala, caci eurodeputatii PSD si PNL vor deveni dusmani politici imediat ce calca pragul Parlamentului European. Atunci când vor acționa la Bruxelles, o vor face din grupuri politice diferite, mă refer la PPE și la PES.

Stați liniștiți în rest, minciuna listelor comune o să continue pentru naivii de noi. Inclusiv marti domnul Ciolacu a ieșit la înaintare să ne liniștească cu faptul că este foarte posibil ca și la alegerile parlamentare să existe liste comune.

 

“vinitura” din Bistrita-Nasaud), non conformist si familist.

 

Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca.

Aceleași orașe peste care Securitatea a presat și la Revoluție pentru ca lovitura de stat din Decemrbie 1989 să reușească sub acoperirea unei Revolutii.

Nu e deloc întâmplător faptul că mâna ocultă se folosește de aceleași orașe simbol în pregătirea Proiectului ce se va desăvârși la finalul anului: instalarea unui președinte „potrivit” cu interesele SUA și Bruxelles.

V-am zis, noi alegem liber, dar mai intai ne zic EI pe cine.

Este imposibil să crezi că un primar precum Nicușor Dan, dacă ar fi fost ales pe bune cu 48%, să nu fi generat duminică seara o emoție populară măcar de nivelul unui protest „Rezist” din alți ani.

Nimic, nene, fiindca voturile lui Nicusor nu au venit de la #rezist, au venit de pe “conducta”.

Este imposibil oricum să crezi că, după patru ani de nimic, un mocofan precum Nicușor Dan poate să aibă aderență electorală atât de mare, comparabilă cu a lui Boc, care, totuși, a făcut multe pentru Cluj. Voturile lui Nicușor Dan nu au fost curate și asta se vede foarte clar exact din lipsa de emulație a alegătorilor care duminica seară ar fi trebuit să se bucure pe strada macar că au scăpat de „Ciuma roșie” sau de Firea.

 

De asemenea, cineva ne crede proști, si are dreptate, caci cei mai multi încă cred că, după un mandat dezastruos la Timișoara, agariciul de Fritz, care, cel mai probabil, va deveni președintele USR, să fi reușit să îl bată pe bune pe Nicolae Robu. Timișoara este un oraș prăfuit, nu există rațiune pentru care Fritz să mai fi ieșit odată decât că „așa s-a dorit”.

Într-un Barometru al calității vieții realizat de Universitatea de Vest și de Politehnică în 2018, pe un eșantion de 1663 de persoane, nemulțumirile cetățenilor se referă la drumurile proaste, la circulația infernală, la iluminatul public insuficient, la prețul ridicat al locuințelor și la absența parcărilor.

La Cluj-Napoca s-a întâmplat ceva absolut misterios. Un candidat no name, Sabin Sărmaș, plecat la luptă electorală în urmă cu abia cinci săptămâni a reușit să ia ca „independent” zeci de mii de voturi, în condițiile în care nimeni nu s-a mai apropiat de Emil Boc atât de tare în ultimii 20 de ani.

O să mă duc mai departe cu analiza asta care este destul de lungă, dar o să vă facă mai deștepți, avertizându-vă că, undeva mai jos, voi explica in extenso si în exclusivitate adevărata poveste a lui Sabin Sărmaș de la 9 iunie, cum s-a întâmplat această „minune” și care este planul cu el.

Revenind la oile noastre care au votat pe 9 iunie, căci duminica românii au votat ca o turmă, trebuie să constatăm ipocrizia electoratului românesc, cel care în 2019 înjura PSD de toți morții, ciumele și cristoșii și astăzi îi oferă PSD-ului aproape întreaga Românie la picioare.

 

Dacă ați observat, Marcel Ciolacu a constatat dupa inchiderea urnelor victoria solidă a partidului pe care îl conduce, dar fără prea mare entuziasm. Premierul României este un politician abil care știe că duminica asta a primit un dar otrăvit din partea electoratului, un dar mult prea scump care va face ca marile puteri, adică licuricii Americii și Europei, să-i „explice”, asa cum au facut-o si în 2019, tot lui, că în privința Cotroceniului trebuie să facă un pas în spate, că o candidatură a sa, dacă ar reuși, ar însemna o lipsă de echilibru pe eșichierul politic și că genul acesta de control total al unei țări din partea unui singur partid naște inevitabil excese. Și așa și este.

Când România a avut aceeași linie politică pe axa Năstase-Iliescu sau Boc-Băsescu sau Emil Constantinescu – Radu Vasile, România a cunoscut cele mai mari scandaluri de corupție, a asistat la nașterea celor mai mari hoți din politică și business.

Cumva, licuricii s-au prins că România nu este încă atât de matură și nici ei, licuricii, nu mai au timp de experimente, cand Rusia se afla în curul Europei, mârâind tot mai tare.

Voi explica mai jos de ce jocurile se fac pentru Ciucă și de ce Marcel Ciolacu va înțelege foarte repede și bine că e mai bine să rămână la Palatul Victoria ca premier, decât șef de salon la Penitenciarul Rahova.

Hainele cele mici ale “Voevodului” Simion

Cel mai mare eșec din punctul de vedere al așteptărilor enorme pe care le-a setat îi aparține partidului AUR și lui George Simion. Scorul de la europarlamentare este foarte slab, mult sub cei 20% „așteptați”, ca să nu mai zic de faptul că Simion vorbea pe la mese chiar și de un neverosimil 25%.

Așa cum umfla saltimbancii de la circ baloanele de săpun cu fum de țigară, tot așa și George Simion a umplut balonul AUR cu niște pârțuri demagogice de mare angajament.

Există vorba aia adaptată de mine: electoratul dorea, dar Georgică n-a avut cu ce, așa că electoratul dezamăgit s-a întins ba cu Șoșoacă, ba cu Piedone, ba cu Silvestru, ba cu partidul suveranist din Corabia de Nord, samd.

George Simion ar fi trebuit să își dea demisia pentru acest rezultat și să lase locul cuiva mai competent și mai curajos, iar pentru asta demsia lui Drulă este un bun exemplu.

Se aud zvonuri interesante din zona AUR: Claudiu Tarziu si cu senatorul AUR Sorin Lavric vor sa o organizeze o rebeliune si cauta aliati din interior impotriva “dictaturii tiganilor”, ei referindu-se la Simion, care a recunoscut ca e rrom, la Marius Lulea, despre care Lavric spune ca e moldovean ceangau. Lulea se declara catolic, dar evita sa spuna ca e romano catolic, asa cum sunt tiganii ceangai. In Romania, romano-catolici sunt maghiarii si tiganii ceangai.

Si, in fine, Piperea, care pare-se si el a recunoscut la televizor din bravada ca e rrom.

Asadar, AUR se pregateste de un scandal cu doua taisuri: Tarziu si Lavric sunt niste imbecili daca cred ca etnia sau culoarea pielii pot fi motive de repros in societatea de azi, dar electoratul va fi si mai dezamagit odata ce e confruntat cu “dezbaterea”: romanii sunt rasisti, nu va mai ascundeti dupa perdele.

O a doua surpriză neplăcută pentru AUR, dar imputabilă lui George Simion este scorul extrem de slab pe care “voevodul” Simion l-a obținut în diaspora, unde AUR s-a clasat pe locul trei, asta după nenumăratele tiktoace și bani cheltuiți de Simion prin Italia și Spania, dându-se mare cât e el de iubit de diasporeni. Ei bine, țeapă totală.

În diaspora, la ora 8, după numărarea a 98,8% din cele 215994 voturi exprimate, Alianţa PSD-PNL -are 21,33% (44358 voturi), Alianta Dreapta Unită – 16,3% (33901 voturi), AUR 14,54% (30243 voturi).

Locul 3, Simioane, da?

Semnul ca Simion a gresit cand a lasat mai jos tonul ca sa “dea bine” este acela ca Sosoaca Diana a luat cu doar 1800 de voturi mai putin ca AUR din diaspora.

Discursul sosocar a fost mai pe placul romanilor de afara decat gherutele tot mai tocite ale “voevodului” din ultimele luni.

Dar duminica la ora 23 m-a șocat altceva. Am rămas stupefiat de momentul intrării în direct a lui George Simion de la sediul de campanie!

Suspect de euforic, Simion, președintele AUR, a început să bălăngăne din cap ca un papagal cercopitat. Băi, da’ așa ceva nu am văzut în viața mea de la un politician roman! Ca și cum ar fi tras pe nas o doză de coca și intervenția televizată îl prinsese neșters la fund de bucurie.

Priviti-l pe sociologul Mirel Palada, nu ii vine nici lui sa creada! Am facut eu niste cut-uri din timpul interventiei!

 

Alianta paparicilor – ADU. Minciuna UDMR

Trebuie să discutăm neapărat și de scorul cumplit de slab pe care alianța ADU, adică Dreapta Unită in rateuri, l-a luat la europarlamentare. Sigur, aici transgenderul politic USR a fost nevoit să care în spate un muribund pe nume PMP și un nou născut la beție, mă refer la Forța Dreptei.

Dar scorul ADU este al USR-ului și este foarte mititel, deși USR poate fi considerat un partid vechiuț care trebuia să se maturizeze politic și să își consolideze și mărească scorul electoral.

Ati observat ce cuminti is presedintii de la USR? Cum primesc ordinul ca trebuie sa isi dea demisia, il executa, nu il discuta! Hehe!

Am asistat la încă o rușine electorală cu care suntem obișnuiți încă din 90 încoace. “Întrajutorarea” electorală a UDMR, “partid” care nu apărea cu prag electoral atins în niciun sondaj făcut de casele serioase și care pe 9 iunie a ejaculat peste 6,3 procente. Povestim de corectitudine și cinste în politica românească, dar acceptăm de peste 25 de ani această minciună care este UDMR, pe care Securitatea a transformat-o din ONG în pseudopartid politic, doar ca să poată fi folosită pe post de balama atunci când crizele politice o impun.

Duminica, granițele de pe zona de nord-vest ale României cu Ungaria s-au deschis la un semn și mii de etnici maghiari trăitori în Ungaria, dar născuți în România, au venit fuguța să-și folosească dubla cetățenie ca să salveze UDMR.

Intrarea in Parlamentul European a progresistului Nicu Stefanuta este un alt mare mister.

Trebuie sa fiu obiectiv si sa spun insa ca Stefanuta este singurul politician care se adreseaza electoratului tanar atingand problemele acestuia, alea care cu adevarat ii intereseaza pe tineri, nu ca AUR, al carui mesaj este “hai sa ii dam jos”, nu ca PNL sau PSD care se feresc ca de dracu’ de subiecte precum LGBT sau viitorul incert al tarii.

Nu inteleg cum a putut lua inspidul asta 270 000 de voturi altfel decat cu sprijinul “sistemului”, ca sa aiba si Romania macar un sustinator al LGBT in Parlamentul European, nu numai analfabeti de la PSD si PNL, si sosocari.

Totul se poate, cand vrea Licuriciul si ii comanda STS-ului, nu?

Să remarcăm cu bucurie că REPER-ul lui Cioloș a devenit mai invizibil decât cocoșelul vecinului meu Popescu de la etajul 3, despre care nevasta-sa zbiera noaptea că o are mai mică decât puța de furnică.

Sper din inimă să ne ajute bunul Dumnezeu să nu fie un accident de etapă și REPER să rateze și intrarea în parlamentul românesc, ca sa nu mai vedem acest partid de prețioși ce țin cabanosul cu penseta, beau pișu in pahare de starbax și ne povestesc nouă cât suntem de proști că nu aplăudăm transgenderismul.

Dar poate cea mai mare bucurie a mea este că a intrat în Parlamentul European isterica insalubră Diana Șoșoacă. O zic ironic si nu prea. O sa ne faca de cacat la Bruxelles, dar macar am scapat de ea în Parlamentul din țară.

Locale, locale, frumoasele mele locale

Daca in 2020, “sistemul” a curatat din baronii PSD, in 2024, a venit vremea PNL-ului sa intre la apretat si detoxifiat. Doi baroni enormi ai PNL au fost maziliti prin vot (Baronul Lamborghini la Prahova si Flutur la Suceava), PNL a pierdut total Bistrita-Nasaud si Bistrita, PNL a ramas CJ Timis si CJ Maramures, ba au pierdut si Baia Mare.

Sunt multe scoruri surprinzătoare pe tronsonul alegerilor locale. Cu unele mă mândresc că le-am prevăzut încă de vineri, deși unii m-au considerat nebun. O sa va arat la finalul articolului ce rată mare de succes am avut la estimări.

Nu chiar ca Mirel Palada, cel mai bun sociolog al Romaniei, cel care trebuie laudat cu capul plecat ca NU s-a facut de rahat nici de aceasta data.

Am prevăzut, și mă bucur că s-a și întâmplat, faptul că doctorul Gaby Lazany de la PSD va lua Primăria Bistrița, chiar dacă cu 9 voturi, fiindcă e un om extrem de capabil. M-am bucurat și pentru Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud care a zdrobit tot. Am avut orgasme, urmărind azi dimineață numărătoarea de CJ Suceava și văzând cum baronul sulfuros, Ghiță Flutur, a fost scos cu șuturi în fund de la putere și sper că și din politica suceveană.

 

Mi-a tihnit să-l văd pe George Scripcaru recâștigând Brasovul și trimițindu-l să se plimbe cu cercul pe papagalul de Alen Coliban. Am strâns pumnii de bucurie când am aflat că baronul Lamborghini Dumitrescu de la Prahova a pierdut CJ și va avea timp să se concentreze pe o celulă la Rahova în viitorul apropiat.

 

Dar să nu vă mai țin în suspans, urmează poveste stranie și șocantă a Clujului.

Cum au creat serviciile un “primar din umbra” la Cluj

Puțin de context, doar puțin, fiindcă e important să-l mestecați cum trebuie pentru a înțelege surpriza.

Din 2004 și până astăzi, Emil Boc a luat șase mandate la Primărie, fluierând nonșalant spre orice adversar care a îndrăznit să i se opună la Cluj-Napoca, câștigând adeseori pe un eventai de minciuni și promisiuni, mereu neonorate, pe care le reîmpacheta și le băga pe gât clujenilor creduli.

Electoratul din 2004, ăla funarist care punea botul la țărănuși ca Boc și la gesturi politice de genul sărutat drapelul, a fost înlocuit până în 2024 de foarte mulți tineri, veniti la Cluj din tot Ardealul, cei mai mulți implicați în zona de business și IT, cei mai mulți cu venituri substanțial mai mari, foarte informați și expuși la schimbările din Occident.

Un electorat pe care Emil Boc nu l-a mai putut șpăgui așa cum a făcut-o în trecut cu pensionarii săi fiindcă „Noul” Cluj era compus din oameni care nu aveau nevoie de gratuități la transportul public, fiindcă au mașinile lor, care n-au nevoie să fie mituiți cu subvenții la gigacalorie, fiindcă au case încălzite și electrificate chiar ecologic, care nu au nevoie de pungi de zahăr și ulei, ori de petreceri cu Furdui Iancu și mâncare de cantină gratis.

Boc s-a culcat pe o ureche crezand ca, daca baga milioane in UNTOLD, acest electorat va veni cu el, dar a gresit. Tinerii din 2016 au azi copii pe care nu ii pot duce la crese sau scoli, caci Boc nu a construit nicio scoala noua in 20 de ani, tinerii au nevoie de spatii verzi, Boc a betonat tot orasul si l-a umnplut cu dale.

Ati inteles, da? Boc a imbatranit si nu a inteles sa plece de bunavoie.

Totul începe în urmă cu câteva luni când deputatul PNL Sabin Sărmaș este chemat de șeful său direct din PNL, Nicolae Ciucă, la o întâlnire secreta la care a mai participat și un personaj puternic al carui nume il voi lasa azi nerostit.

Acolo, Sabin Sărmaș a fost informat, fără să îi se ceară opinia sau să i se dea alte variante, că trebuie să își dea demisia din PNL și să-l contracandideze ca independent pe Emil Boc, primind garanții că, indiferent de banii pe care îi va băga în campanie, daca ii are sau nu, sau de faptul că nu are notorietate va fi ajutat de „sistem” sa castige suficiente voturi pentru a obtine un loc doi onorabil, conditie importanta pentru un plan în doi pași în care Emil Boc să fie dat jos de la conducerea Clujului.

Sarmas a fost informat de Ciuca ca planul vine de foarte sus, de la Iohannis, si de la oameni “si mai sus” pusi ca Presedintele Romaniei.

Asa cum ii place Sistemului sa faca, au ales un personaj comod si cumintel, pe care l-au controlat si ajutat in trecut si il vor umfla la nivel paroxistic, asa cum au facut cu Iohannis si alte “stele” in trecut.

Planul a fost pus la dunga in aplicare. Sarmas, un no-name, a fost bagat cu forta pe gatul clujenilor in cel mai suspect mod cu putinta, fara acces la media locala si cu o prezenta buna, dar nu uau, ca audiente pe social media, Sarmas a devenit peste noapte “schimbarea”

În trecut, niciun opozant de-al lui Emil Boc nu a reușit să faca cifre semnificative contracandidându-l. Pe 9 iunie, Sabin Sărmaș a luat un șocant scor de 30%, cu 37 000 de voturi, lucru total inexplicabil, pentru că nimeni nu poate crede că o lună de campanie, chiar și cu rețele sociale, să-l fi făcut atât de votabil pe Sabin, ca să nu mai zic de faptul că neavând nici rețea politică în spate nu putea să spere la mai mult de 6000 de voturi.

Sabin Sărmaș a fost ajutat de sistemul lui Iohannis pentru că acesta vrea să-l lase în locul său pe Nicolae Ciucă, cu acordul Bruxelles-ului și americanilor, și pentru asta are mare nevoie de a schimba SI la Cluj garda și asa osificată a lui Emil Boc, aflat la al șaselea mandat.

Clujul este un oras in care schimbarea nu a avut loc, caci Boc e la putere de 20 de ani. “Schimbarea” va veni prin Sarmas, nepotul lui Vasile Dancu, pesedistul din Grupul de la Cluj, acelasi Sarmas pe care in PMNL Boc l-a facut om dandu-i un nemeritat mandat de deputat in 2020.

Ca să nu fie deșănțată abordarea, ca în cazul realegerii lui Fritz sau Nicușor Dan, unde acoperirea este că erau totuși primari în funcție, la Cluj s-a preferat acest plan în care primul pas a fost insinuarea cu forța a lui Sabin Sărmaș în mentalul colectiv, pasul doi urmând să se întâmple foarte curând sau peste patru ani. Eu zic că se va întâmpla foarte curând, pentru că Emil Boc va pleca de la timona Clujului dacă va primi un anumit post la Bruxelles, iar la alegerile care se vor organiz,a Sărmaș a primit garanția de la Ciucă că va avea o majoritate confortabilă în Consiliul local și că toți se vor „alinia”.

In fapt, Sabin Sarmas a si recunoscut asta, ca stie el ca va pleca “la anul”. Este exact Planul despre care v-am vorbit.

Eu cred că el pleacă la anul și am mai spus-o odată și în campanie. Pleacă la Comitetul European sau la Curtea Constituțională. În opinia mea, e o mare probabilitate să avem alegeri din nou anul viitor. Și atunci, evident că după rezultatul bun pe care l-am avut acum îmi va fi mult mai ușor să câștig bătălia cu oricine ar fi anul viitor. Dacă nu va fi așa, și peste patru ani.

(Sabin Sarmas, interviu pentru presa locala)

De ce nu a comentat Boc in tot acest timp? De ce nu s-a opus cu vehementa debarcarii sale?

A incercat, dar… nu cu gura prea deschisa:

Așa cum Sabin Sărmaș a primit un semn puternic de la Sistem, că i se va reconfigura viitorul, tot așa Emil Boc a primit un alt “semn”, dar cu alte conotații: i s-a atras atenția să nu care cumva să îl contreze prea tare pe Sabin, fiindcă altfel va fi tamponat.

Evident, lui Boc nu i-a tihnit deloc situația fiindcă ar fi vrut să lase în locul său un apropiat, dar „argumentele” au fost mult mai puternice și Boc e genul de tip care înțelege repede cum sta treaba, că de aceea au supraviețuit atâția ani în politică.

Asadar, Sabine, asta e povestea adevarata pe care ai evitat sa ne-o spui: ca esti securici sustinut de securici, vei fi un primar al Sistemului. Daca vei ajunge primar, fiindca, in Romania, nu se stie niciodata – vezi sectorul 1, unde se bat serviciile intre ele mai ceva ca in finala lui Sinner cu Alcaraz.

Ca sa intelegeti mai bine cum s-a “completat” de catre Sistem pentru Sabin Sarmas, o sa va las sa va uitati la cifrele de mai jos: candidata Aurelia Cristea a fost furata pe fata de propriul sau partid, PSD. Scorul ei la primarie e de 5700 de voturi, scorul partidului e de 13 000, deci 8000 au plecat catre Sarmas cu acordul sefului PSD Cluj, Dancu. Daca trebe, e musai.

Baltaretu de la USR, candidat slab si idiot, a luat 7400 de voturi, dar semnalul dat de ciolosistii ramasi in filiala USR Cluj a fost ca cele 15 000 de voturi care trebuiau sa mearga (si ele) la Baltaretu, sa fie trecute in contul lui Sabin, baiat fin.

Pai, asa, si pisica mea Jessica poate ajunge primar la Cluj-Napoca…

 

In spatele siglelor de partide politice, au stat sigle de servicii secrete

Așa cum vă spuneam mai sus, rezultatele electorale deosebit de bune ale PSD sunt un dar otrăvit pentru Marcel Ciolacu. Să nu puneți botul la bruiajul comunicational din aceste zile în care PSD și PNL mimează că „negociază” în continuare, că se ceartă dacă să meargă la Cotroceni cu candidat separat sau candidat comun.

Planul este deja scris și aprobat de licuricii europeni și americani și, mergând pe teza echilibrului, lui Ciolacu i se va oferi să păstreze funcția de premier și să beneficieze de majoritatea PSD/PNL din viitorul Parlament, lucru extrem de convenabil pentru că nici Ciolacu nu prea vrea să tragă la președinție, știindu-și vulnerabilitățile.

După cum puteți observa, Iohannis joacă foarte puternic și, față de Băsescu, a știut folosi cu o abilitate incredibilă jocurile de putere dintre Servicii și Parchete, diplomația internațională și contextele de criză.

„Sistemul” a făcut curățirea PSD în trecut, în acest ciclu electoral a „curățat” pe nesimțite doi baroni grei și puturoși din PNL, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur. Curățirea lui Emil Boc se va face cu „acordul părților”, asta fiindcă față de coruptul Iulian Dumitrescu sau de golăniile lui Flutur, Emil Boc a fost mereu culant cu serviciile și mult mai puțin ciorditor.

Într-o notă ironică poate n-ar fi rău ca Toni Greblă, șeful AEP, să facă pe site-ul oficial al instituției și un grafic cu scorul Serviciilor secrete implicate în acest scrutin.

Să vedem cât a luat SIE, cât a luat SRI, cât a luat DGSE, serviciul de informații externe al francezilor, cât a luat FSB, serviciul rușilor, cât a luat Serviciul secret maghiar.

Sigur, ar trebui să ne întrebăm dacă e normal acest lucru, dar asta e altă mâncare de peste din care vom gusta altă dată.

PS Azi remarca un prieten destept cu admiratie: “Nu stiu cine e desenatorul acestui joc amplu, dar o face foarte bine, in chei foarte complexe”. De acord.

PS2: Textul lui Andrei Gusa poate fi citit AICI