Reportaj

Servicii de curatenie – persoane fizice sau firme specializate?

Atunci cand te decizi sa apelezi la servicii de curatenie pentru apartament sau pentru birou ai de ales intre doua variante: optezi pentru o persoana care presteaza astfel de servicii pe cont propriu sau apelezi la o firma specializata. Site-urile de mica publicitate sunt pline cu anunturi in care  “persoane harnice, punctuale si responsabile” isi ofera serviciile pe tarife in functie de suprafata sau de durata de timp.

“Este greu sa gasesti o persoana de incredere pe care sa o lasi in casa fara retineri. De obicei se merge pe recomandare, din vorba in vorba. Mai merge si cu anunturile, dar mai mult prin intermediul clientului multumit”, ne-a spus o clujeanca ce se ocupa de curatenie ocazional, ca un al doilea job.

Potrivit anunturilor de mica publicitate cei care fac curatenie la domiciliu la Cluj-Napoca practica tarife intre 10 si 15 lei pe ora, sau daca se stabilesc in functie de suprafata, pentru trei camere clientul trebuie sa scoata din buzunar 100 de lei pe sesiune de curatenie.

Pe de alta parte firmele specializate pe servicii de curatenie practica preturi mai ridicate, insa vin cu aparatura si produse profesioniste.

De exemplu firma Cleandex are tarife in functie de suprafata, astfel pentru un apartament de o camera pretul ajunge la 200 de lei, iar pentru patru camere chiar si 500 de lei. Daca e vorba de vile si suprafete mai mari de 200 de metri patrati tariful ajunge la 800 de lei.

La Space Harmony tariful pentru o garsoniera este estimat la 230 de lei, iar la un apartament de doua camere incepe de la 290 de lei. In aceste preturi intra aspiratul, spalarea cu mopul sau mecanizat a pardoselilor; stergerea prafului, igienizare si dezinfectare grupuri sanitare; stergerea aparaturii electrocasnice si spalarea obiectelor de uz protocolar; stergerea vitrinei, oglinzilor si rafturilor, unde este necesar; degajarea gunoiului si inlocuit saci menajeri; odorizarea si aerisirea incaperilor.

Asadar, daca firmele ofera o oarecare siguranta, rapiditate, aparatura si produse specializate, si preturile sunt pe masura. Nu ramane decat sa cantarim toate aspectele si sa alegem in consecinta.

Foto: splendorama.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *