De cartier

Șerpi în garajele clujenilor. Locuitorii cartierului Plopilor au intrat în panică după ce mai mulți șerpi au fost văzuți în zonă

O clujeancă a semnalat un nou caz care a creat panică printre locuitorii de pe strada Plopilor din municipiu. Un șarpe de dimensiuni considerabile a fost fotografiat sub acoperișul unui garaj din cartierul Plopilor, în imediata apropiere a unui loc de joacă pentru copii. 

Panică în Plopilor

”Bună ziua. Locuiesc în Cartierul Plopilor și ieri, în jurul orei 17.00 o vecină a fotogafiat în apropierea parcului unde ieșim cu copiii un șarpe, în partea de sus a unui garaj. Nu știm din ce specie e și nici câți sunt. Am anunțat autoritățile și așteptăm să se ia măsuri”, a scris clujeanca pe o rețea de socializare.

Femeia a atasat si imagini, din care se vede clar ca sunt serpi.

 “O să trimit doi inspectori sanitar veterinari ca să facă constatările vis a vis de informațiile pe care dumneavoastră ni le-ați oferit și o să vedem ce măsuri se impun”, a declarant Nicolae Pivariu, directorul executive al DSVSA Cluj.  

În urmă cu două săptămâni, un alt cetățean semnala prezența unei vipere în același cartier. Specialiști din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj spun că prezența șerpilor în oraș este ceva normal, dar că nu este vorba de vipere, iar cetățenii sunt sfătuiți să nu intre în panică atunci când întâlnesc reptile. 

 “Și eu am mai găsit și în parcul mare și în curtea USAMV-ului, în Parcul Babeș, există șerpi în oraș, dar eu n-am văzut niciodată vipere. Singura specie pe care eu am găsit-o a fost șarpele de alun și mai există o specie de șopârlă care arată ca un șarpe, pentru că nu are picioare, dar e șopârlă și se cheamă popular șarpe de sticlă. Să nu se panicheze, să-i ignore și să nu-i omoare”, sunt lamuririle si rugamintea conf. univ. Andrei Mihalca, specialist herpetolog de la USAMV.  

Prezența șerpilor în preajma locurilor de joacă este un fenomen tot mai des reclamat de clujenii care se tem pentru siguranța copiilor lor. 

Serpi in parc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *