Din oras

Sergiu Hossu, Rosal Cluj: "Clujul e ingropat in gunoi din cauza Consiliului Judetean"

Scris de 231

Marii perdanti ai dezastrului gunoaielor sunt, din nou, clujenii, care au ramas cu gunoiul neridicat, dupa ce blocarea rampei provizorie de la Pata Rat de catre reprezentantii Salprest a dat peste cap programul de ridicare a gunoaielor din tot orasul. Directorul Salprest, Eugen Veres, a decis acordarea accesului gunoierelor pe rampa noaptea trecuta, dupa ce le-a blocat intrarea inca de luni seara.

Potrivit declaratiilor, Veres a ajuns la acest gest dupa ce a fost acuzat ca depoziteaza ilegal deseuri pe vechea rampa si nu pe cea provizorie. Veres a ajuns la un consens cu Garda de Mediu si a permis accesul masinilor dupa mai bine de o zi, dar programul de ridicare a gunoaielor va avea nevoie de cateva zile pentru a reveni la normal.

“Rampa s-a inchis de luni de la ora 17. Dupa aceasta ora, noi am mai ridicat pana cand s-au umplut toate utilajele si recipientele noastre. Bineinteles ca programul s-a dat peste cap, dar estimez ca in doua zile de la rezolvarea problemei cu depozitarea revenim la normal”, a spus Sergiu Hossu, directorul Rosal.

Acesta considera ca vinovat pentru problemele cu deseurile se face Consiliul Judetean.

“Primaria nu are nicio vina, Consiliul Judetean este, conform legii, autoritatea care se ocupa cu gestiunea deseurilor si Asociatia Eco Metropolitan, gestionata tot de Consiliul Judetean”, a precizat Hossu.

Ultimul termen vehiculat pentru finalizarea primei celule a Centrului de Management Integrat al Deseurilor este sfarsitul acestui an.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 5 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 11 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE