Politica

Seplecan si Oleleu se sicaneaza in comunicate de presa

Scris de 636

Inca un episod din lupta dintre Mihai Seplecan si Ioan Oleleu s-a desfasurat astazi. Bataia din comunicatele de presa s-a dat pe Aeroportul International Avram Iancu proaspat intrat in Centrala Incidentelor de Plati a BNR. Consilierul judetean Mihai Seplecan il acuza pe vicepresedintele Ioan Oleleu ca tine la sertar expertiza privind modul de asigurare a cerintelor de calitate specifice la lucrarile executate la obiectivul Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID) si ca a bagat Aeroportul Cluj in incidenta de plata. Oleleu spune ca Seplecan isi face doar campanie si arunca minciuni si intoxicari in presa.

Intrarea Aeroportului in Centrala Incidentelor de Plați a BNR este, in opinia consilierului PNL Mihai Seplecan, datorata vicepresedintelui Consiliului Judetean Ioan Oleleu, pe motiv ca a intarziat cu buna stiinta, vineri 29 august, semnarea celor 3 CEC-uri privind platile de la Aeroport pana la ora 17, desi stia ca operatiunile de acest gen se inchid la ora 16 30.

“Degeaba ne-am zbatut sa obtinem apobarea liniei de credit pentru Aeroport ca Ioan Oleleu s-a dat peste cap sa demonstreze ca institutia din subordine nu functioneaza. Ioan Oleleu a amanat vineri  semnarea celor 3 CEC-uri priovind platile la Aeroport pana la ora 17 si i-a lasat pe cei care au venit cu filele de CEC la semnat sa astepte in antecamera. Nu pot sa nu remarc faptul ca Oleleu a dat dovada vineri de iuteala de mana doar cand a fost de semnat CEC-ul necesar CMID in valoare de 309.048 de lei”, a afirmat Mihai Seplecan.

In replica, vicepresedintele Ioan Oleleu considera ca afirmatiile lui Seplecan sunt calomnioase si total neadevarate. A tinut sa precizeze firul evenimentelor din vinerea neagra a Aeroportului International Avram Iancu Cluj.

“In jurul orei 12, a fost trimis pentru a fi semnat un al doilea act aditional la contractul de credit pentru Aeroport, incheiat cu C.E.C. Bank, dupa ce acesta a fost modificat de catre reprezentantii C.E.C (un prim act aditional fusese deja semnat de vicepresedintele cu atributii delegate de presedinte, domnul Vakar Istvan). Intrucat documentul adus pentru a fi semnat continea unele neclaritati si posibile probleme de natura juridica, a fost necesara analizarea acestora de catre functionarii Directiei Juridice din cadrul Consiliului Judetean in vederea identificarii unei solutii. La ora 15 30, reprezentanta CEC Bank Cluj, d-na Pop, a sunat si ne-a informat in legatura cu faptul ca a trimis o noua forma a actului aditional cu numarul 2 care sa fie analizata de catre juristii Consiliului Judetean, reprezentantii C.E.C. urmand sa soseasca la sediul institutiei in vederea semnarii actului alaturi de conducerea forului administrativ judetean si cea a Aeroportului International „Avram Iancu” Cluj”, a declarat Ioan Oleleu

Vineri, dupa clarificarea problemelor de natura juridica asupra textului din actul additional propus de catre reprezentantii C.E.C. s-a trecut la semnarea acestuia. Motiv pentru care Ioan Oleleu considera ca nu i se poate imputa intarzierea semnarii actului aditional cu cei de la C.E.C. Oleleu se intreaba de ce nu s-a putut ca actul in cauza sa fie prezentat inca de la inceput intr-o forma care sa fie in plina concordanta cu legea si de ce au trebuit doua acte aditionale la contractul de imprumut.

In ceea ce il priveste pe Mihai Seplecan, Ioan Oleleu considera ca acesta vorbeste fara sa stie nimic despre subiect, cu toate ca anuntase ca toate problemele Aeroportului le-a rezolvat in perioada efemera in care a fost vicepresedinte al CJ-ului.

“In momentul in care punctul de vedere al juristilor a fost definitivat eu am semnat respectivul document alaturi de  reprezentantii Aeroportului, cu reprezentantii C.E.C. Domnul Seplecan habar nu are ce vorbeste cu toate ca a anuntat cu surle si trambite ca a rezolvat problema Aeroportului. Nu imi explic de ce era nevoie de un al doilea act additional pentru ca s-a semnat un act aditional la contract, vineri la 12 a venit o prima varianta de act aditional, ceva mai tarziu a doua varianta de act aditional, iar juristii au avut nevoie de ceva timp sa analizeze”, a afirmat Ioan Oleleu.

Uite expertiza, nu e expertiza

O a doua acuza adresata de Mihai Sepelcan vicepresedintelui Ioan Oleleu a fost ca tine la sertar expertiza privind modul de asigurare a cerintelor de calitate la lucrarile de la goapa ecologica de gunoi.

“Pe 22 august a venit la Consiliul Judetean Cluj expertiza pentru lucrarile efectuate pana acum la CMID. De atunci actuala conducere nu numai ca omite sa faca publice rezultatele, dar o ascunde si de ochii consilierilor judeteni. Probabil expertii stau si coafeaza expertiza acum”, a declarat Mihai Seplecan.

Ioan Oleleu spune ca deocamdata asteapta receptionarea expertizei de Centrul de Management Integrat a Deseurilor,  urmand ca in cursul zilei de maine sa fie data spre analiza consilierilor judeteni. Cat despre afirmatiile lui Seplecan, considera ca acesta isi face doar campanie prin diverse “intoxicari” in presa.

“Expertiza trebuie sa fie receptionata, ieri am fost la Bucuresti, mai lipseste un material. Cred ca maine va fi gata pentru ca oamenii care au fost la Bucuresti inca nu s-au intros la Cluj. Azi au avut o dezbatere si pe problemele de la Ic Ponor, dar cel mai tarziu joi dimineata bineinteles ca va fi pusa la dispozitie. Ceea ce face Seplecan in prezent, prin a arunca doar minciuni si intoxicari in presa, este in mod sigur o modalitate de a-si face campanie“, a declarat Ioan Oleleu.ULTIMA ORĂ

 • Acum 44 mins In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 55 mins In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 1 hour Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 1 hour Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 2 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 2 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 3 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 4 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 5 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 5 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 8 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE