Justitie

Sentinte cu datoriile pentru ambulanta privata si gunoiul de la Untold. Urmeaza cazarile

Scris de 1,001

Au inceput sa curga sentintele prin care Federatia Share este obligata la plata unor servicii prestate de firme la festivalul Untold de anul trecut, informeaza Clujust.ro. Anul acesta, festivalul este organizat de Untold SRL, care este ”curata”. Vom vedea la anul pe ce entitate va fi organizat.

Judecatoria Cluj-Napoca s-a pronuntat in favoarea firmei care a inchiriat o ambulanta privata la Untold Festival 2015. Patronul firmei, Dorin Nemes, este suparat foc pe organizatorii festivalului, de la care a avut de recuperat bani si pentru paza si pentru asistenta medicala:

”Niste nesimtiti! Au primit bani de la Primarie, au datorii si acum au trecut pe alta firma. Facem si noi un festival? Pe firma de paza am avut de recuperat 15.000 de lei. Noroc ca am avut bilete la ordin avalizate si i-am primit prin executor. Altfel, nu-i recuperam”, a declarat Nemes pentru clujust.ro.

In ce priveste divizia de asistenta medicala a firmei, Judecatoria Cluj-Napoca s-a pronuntat:

”Admite in parte cererea formulata de catre creditoarea SC SCUTUL NEGRU S. P. A. M. SRL, in contradictoriu cu debitoarea FEDERAŢIA SHARE CLUJ NAPOCA. Obliga debitoarea sa achite creditoarei suma de 21100 lei, conform contractului şi facturii depuse la dosar. Obliga debitoarea sa achite creditoarei dobanda legala penalizatoare aferenta debitului principal, calculata asupra sumei de 10550 lei, de la data de 27.07.2015 şi pana la plata integrala, respectiv asupra sumei de 10550 lei, de la data de 08.08.2015 şi pana la plata integrala. Obliga debitoarea sa achite creditoarei suma de 2480 lei cu titlu de cheltuieli de judecata, din care 200 lei reprezinta taxa judiciara de timbru, iar 2280 lei onorariul avocatului. Fixeaza termen de plata de 20 zile de la data comunicarii prezentei sentinţe. Executorie.”

Nu s-a platit nici firma de salubritate care a adunat gunoiul la festival anul trecut. Aceasta a apelat la instanta, care a hotarat:

”Admite cererea de chemare in judecata formulata de creditoarea COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A., in contradictoriu cu debitoarea FEDERATIA SHARE. Obliga debitoarea, ca in termen de 15 zile de la comunicarea prezentei ordonanţe, sa plateasca creditoarei suma de 8942,25 lei reprezentand debit restant. Obliga debitoarea sa plateasca creditoarei suma de 1200 lei reprezentand cheltuieli de judecata.”

De curand, organizatorii Untold au anuntat posibilitatile de cazare pe anul acesta. Insa, o parte din cazarile de anul trecut luate de ei nu s-au achitat. Unita Turism a deschis proces la Judecatoria Cluj-Napoca, unde incearca sa recupereze o datorie de 4.500 de lei pentru servicii de cazare. Unita Turism are mai multe unitati de cazare in Cluj-Napoca, intre care Hotel Belvedere si Campingul din Faget. In perioada desfasurarii Untold 2015, din reteaua Unita facea parte si Hotel Sport, intre timp vandut de societate.

Majoritatea proceselor intentate Federatiei Share au ca reclamanti furnizori Untold 2015. ”Creierul” festivalului, fost partener al federatiei prin Dettra Organization SRL, Bogdan Buta, a infiintat o societatea noua, Untold SRL, pe care organizeaza festivalul in continuare.

Foto: libertatea.roULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 15 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 15 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 16 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 18 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 18 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 19 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 19 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 20 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 20 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE