In vizor

Senatorul Cordos vrea sa salveze romii din Pata Rat cu ajutor de la Bucuresti

Dupa ce ieri Ziar de Cluj scria ca Alexandru Cordos se preocupa de buna integrare a romilor din Suedia, astazi senatorul a tinut sa sublinieze: si romii din Pata Rat au nevoie de ajutor, iar el promite sa li-l acorde.

„Eu sunt presedintele grupului parlamentar de prietenie cu Suedia, iar, la solicitarea partii suedeze, am avut o intalnire la parlament. In Suedia, noi avem o comunitate de 30.000 de romani. Foarte putini creeaza probleme, dar problema exista. Impreuna, incercam sa gasim solutii pentru rezolvarea ei, pentru ca nu este o problem doar a Romaniei, ci a Uniunii Europene. Nu a fost prima intalnire in acest sens, iar in perioada urmatoare o sa identificam alte proiecte pe care o sa le implementam. E pentru prima data cand UE a elaborat o recomandare cu privire la incluziunea sociala a romilor”, a declarat Cordos.

Si romii din Pata Rat au nevoie de integrare sociala

Inainte de Suedia, insa, mai aproape de colegiul care l-a trimis pe Alexandru Cordos in Senatul Romaniei, e comunitatea de romi din Pata Rat, acolo unde traiesc peste 2.000 de oameni in conditii greu de imaginat. Senatorul spune ca nu a uitat de ei si ca, alaturi de Cosiliul Local Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj, dar si cu sprijin din partea primului-ministru Victor Ponta va cauta solutii pentru integrarea romilor. 

„E vorba de un proiect nou, pe fonduri europene, in care Consiliul Local si Consiliul Judetean o sa ne fie parteneri. Peste doua saptamani, am stabilit asta cu Damian Draghici, consilierul primului-ministru, o sa incercam sa gasim mai multe soutii care se refera la educatie, o scoala, locuri de munca si de joaca, problema domiciliului. Ar trebui sa gasim o posibilitate de locuinte sociale„, a declarat Cordos pentru Ziar de Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *