Politica

Senatorii clujeni și comunicarea online, baba și… În perioada concediilor, alegătorii nu mai există pentru politicieni

Scris de 223

Cei patru senatori clujeni nu sunt foarte familiarizați cu rețelele de socializare. Deși suntem într-o perioadă în care comunicarea online este extrem de importantă și chiar se fac campanii electorale prin Facebook, Twitter și alte platforme de comunicare, politicienii clujeni se prind mai greu cum stau lucrurile. Unii dintre ei comunică cu alegătorii prin intermediul internetului, doar în dorul lelii, ca să nu zică lumea că nu sunt și ei prezenți în online.

Singurul dintre cei patru senatori clujeni care pune accent pe comunicarea online este Mihai Goțiu (USR). Chiar și în perioada vacanței, acesta împărtășește cu votanții diverse chestiuni care îl preocupă, inclusiv pe unde s-a plimbat în concediu.

În vacanța parlamentară, Mihai Goțiu (USR) a fost concentrat intens pe eterna lui problemă, Roșia Montană. A inițiat petiții, prin care arată că “nu suntem dispuși să cedăm, că nu acceptăm niciun blat cu Gabriel Resources”; a share-uit articole din presă pe această temă și i-a îndemnat pe alegători să îi trimită mail-uri premierului Mihai Tudose.

Chiar dacă a fost foarte ocupat cu problema Roșia Montană, Goțiu a mai avut timp și de plimbări. În țară pentru că senatorul recomandă tuturor România, drept destinație de concediu. A fost în Delta Dunării, la Zilele Tuberozelor și s-a plimbat pe Dunăre. Bineînțeles că a împărtășit cu electoratul toate aventurile de vacanță. Nici din concediu nu și-a uitat rivalii politici, le-a transmis mesaje și fotografii cu dedicație.

“TREI FOTOGRAFII DIN DELTĂ PENTRU TUDOREL, LIVIU ȘI CĂLIN
Măi, oamenilor, vă văd chiar și de aici. Și vă vede o țară întreagă și înțelege, din ce în ce mai clar, ce vreți să faceți. Că visați să întoarceți Justiția în vremea în care pe Palatul Cotroceni cânta cucuveaua. Și pe când d-na Stănoiu tăia și spânzura tot ce mișca în front. O să vă spun însă un mic secret. Am verificat ieri și pot să depun mărturie: există suficient stuf și trestie în Deltă pentru toți penalii voștri. Și vă pot garanta că degeaba trageți de timp, mai devreme ori mai târziu o să răspundeți pentru faptele voastre. Și PSD, și ALDE sunteți precum remorcherul Tuzla, eșuat la malul mării. O vreme o să mai fiți o atracție turistică, o curiozitate, o ”antichitate”, dar e doar o problemă de timp până când sarea, valurile și soarele o să vă dezintegreze și după voi o să mai rămână doar niște fotografii cu o epavă ruginită pe care se ușurau pescărușii, albatroșii, cormoranii și alte păsări ale Deltei și mării”, a scris senatorul USR pe pagina sa oficială de Facebook.  

Lui Goțiu i-a plăcut la Sărbătoarea Tuberozelor și îi îndeamnă pe susținătorii săi să viziteze zona localității Hoghilag.

“Am rămas dator cu câteva detalii de la Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag, de săptămâna trecută, și zic că niște fotografii vă vor convinge și pe voi să ajungeți prin zonă și să vedeți grădinile localnicilor din primul sat din România în care s-au cultivat tuberoze”, a postat Mihai Goțiu pe Facebook.

Laszlo Attila (UDMR) nu împărtășește mai nimic cu susținătorii prin intermediul rețelelor de socializare. Chiar dacă mare parte din votanți pun accent pe comunicarea online, senatorul UDMR a rămas fidel comunicării clasice. Ultima postare pe profilul său de Facebook datează din martie 2017.

Pentru senatorul Vasile Ilea (PSD) vacanța parlamentară înseamnă vacanță cu totul. Ultima postare de Facebook este din mai 2017, când a transmis un „La mulți ani!” tuturor cu ocazia Zilei Europei și a Zilei Independenței României. De atunci, a intrat într-o perioadă de liniște totală. Suntem curioși dacă o dată cu începerea activității, din toamnă, va considera că e importantă și comunicarea online cu cei care l-au votat.

Marius Nicoară (PNL) este în vacanța de iarnă, dacă luăm în calcul fotografia de copertă a paginii sale de Facebook. În perioada de vacanță, Nicoară a avut o singură postare pe rețelele de socializare – o declarație politică despre încălcarea procedurilor parlamentare cu privire la modul de convocare a sesiunii extraordinare la nivelul Senatul României. În rest, pauză totală. Doar e vacanță.

Suntem curioși când se vor adapta cei trei politicieni clujeni la pretențiile secolului XXI.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 1 hour Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 2 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 16 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 18 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 23 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 1 day Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 2 days In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 2 days Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 2 days In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 3 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 3 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE